15. listopadu 2017 • 21:27

Skvělý Veselý dotáhl Fenerbahce do prodloužení, přesto slavil Olympiakos

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Fenerbahce Istanbul v 7. kole Evropské ligy prohráli doma v repríze posledního finále s Olympiakosem Pireus 83:90 po prodloužení. To zařídil trestnými hody osm vteřin před koncem český pivot Jan Veselý, ale obhájci titulu toho nevyužili a v prodloužení neuspěli. Veselý v utkání nasbíral osm bodů a dva doskoky.



Fenerbahce přitom na začátku druhé půle vedlo už o 13 bodů a zdálo se, že jde za vítězstvím. Střelecky se dařilo zejmén Jamesi Nunnallymu, autorovi 22 bodů. Jenže Olympiakos šňůrou 23:6 skóre otočil a ještě tři minuty před koncem vedl o jedenáct bodů.

Istanbulský celek ale ukázal, že se nikdy nevzdává, a snížil na pouhé dva body. Osm vteřin před koncem základní hrací doby hosté faulovali Veselého, který je známý tím, že trestné hody nepatří mezi jeho silné stránky.

Český reprezentant však zachoval chladnou hlavu, proměnil obě šestky a poslal zápas do prodloužení. Sklidil za to velkou pochvalu od spoluhráčů. Celkem Veselý v utkání proměnil všechny čtyři trestné hody.

Olympiakos se však nenechal rozhodit, v prodloužení opět dominoval a nedal domácím šanci. K výhře hosty dovedl 21 body Brian Roberts, Jorgios Printezis přidal 18 bodů.

Evropská liga basketbalistů - 7. kolo:

Fenerbahce Istanbul - Olympiakos Pireus 83:90 po prodl. (za domácí Veselý 8 bodů, 2 doskoky),

Crvena Zvezda Bělehrad - CSKA Moskva 59:85,

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud