1. března 2018 • 16:40

Oběť masakru v Parklandu milovala Miami. Wade hrál pro něj a zazářil

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zpátky doma, tam, kde dobyl NBA. Dwyane Wade po sezoně a půl v Chicagu a Clevelandu znovu navlékl dres Miami Heat, týmu, se kterým získal tři prsteny pro vítěze ligy. A válí jako za starých časů. Úterní výkon, který byl jeho nejlepším v sezoně, věnoval Joaquinu Oliverovi, jedné z obětí střelby na škole ve floridském Parklandu.



Sedmnáct životů padlo na střední škole Marjory Stoneman Douglasové v Parklandu na Floridě po řádění teprve 19letého Nikolase Cruze. Mezi nimi byl i Joaquin Oliver, mladý muž, který bezmezně miloval Miami Heat, trojnásobné šampiony NBA, a převším jednu z týmových ikon, Dwyanea Wadea. Tak moc, že byl pohřben v dresu 36leté superstar.

Netrvalo dlouho, aby se o tom samotný Wade dozvěděl. "Tady jde o mnohem víc, než jen o basketbal. Jsme hlasy lidí, kteří nejsou vyslyšeni. Odpočívej v pokoji, Joaquine Olivere. Svůj návrat do Miami a zbytek této sezony věnuji tobě," napsal populární hráč. Jméno svého padlého obdivovatele si nechal napsat i na boty, ve kterých hraje.

Dwyane Wade má na botách jméno jedné z obětí střelby v ParklanduFoto Reuters

Motivace hrát pro tragicky zesnulého Joaquina jako by vlila Wadeovi novou krev do žil. 36leté křídlo zaznamenalo v souboji sousedů v tabulce východní konference mezi Miami a Philadelphií 27 bodů, své sezonní maximum. Tu největší show si zkušený hráč nechal na posledních pět minut.

Zatímco 76ers v té době zaznamenali 14 bodů, Wade jich sám zvládl 15. Skvělou trefou v posledních sekundách zápasu navíc celý souboj rozhodl.

"Je pro mě důležité dát něco lidem, kteří ve mě věří. Především pak těm, kteří měli radost z mého návratu do Miami," řekl po zápase 12násobný účastník All Star Game. Jak přiznal americkým médiím, není si jistý, jestli bude v příští sezoně v kariéře ještě pokračovat. Pokud ale svých 15 let v lize rozšíří ještě alespoň o další rok, nehodlá se už stěhovat jinam. "Chci hrát jen za Miami," potvrdil.

Více o masakru na škole v Parklandu najdete zde »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud