4. října 2019 • 19:50

Nymburk vykročil za obhajobou a vyrovnal rekord. Pardubice zdolal o 36 bodů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Nymburku vykročili do nové sezony, ve které usilují o sedmnáctý titul za sebou, bezproblémovým domácím vítězstvím 88:52 nad Pardubicemi. Středočeský celek si dnes navíc připsal 59. výhru v řadě a vyrovnal vlastní ligový rekord.



Úřadující mistři měli od začátku zápas pod kontrolou. Po první čtvrtině vedli o devět bodů a náskok poté bez větších potíží postupně navyšovali. Nejlepším střelcem domácích byl s 16 body Vojtěch Hruban, dalších 13 bodů přidal Hayden Dalton, jedna z pěti nových tváří v nymburském celku.

Do utkání také zasáhlo hned šest členů úspěšné české reprezentace, která na nedávném mistrovství světa obsadila historické šesté místo. Za domácí to byli Hruban, Jaromír Bohačík, Pavel Pumprla, Martin Kříž a Martin Peterka, za hosty pak Tomáš Vyoral, který ještě v minulém ročníku působil právě v Nymburku.

Nymburk v nejvyšší soutěži neprohrál od loňského března, kdy v předposledním kole nadstavby podlehl 69:73 shodou okolností na palubovce dnešního soupeře z Pardubic. Středočeský celek vyrovnal vlastní rekord z let 2013 a 2014, kdy stejně jako v minulém ročníku prošel sezonou bez jediné porážky.

Nové maximum bude moci Nymburk stanovit příští týden ve středu ve Svitavách.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 1. kolo:

Nymburk - Pardubice 88:52 (19:10, 38:26, 61:43)
Nejvíce bodů: Hruban 16, Dalton 13, Hankins 12, J. Bohačík a Booker po 10 - Švrdlík 10, Kohout 9.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud