František Prachař
22. března 2012 • 22:30

Podívejte se, jak boxer Konečný trénuje na boj o titul mistra světa

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTOGALERIE | Nedělá zbytečné divadlo. Přijde, co nejrychleji se rozcvičí, navleče si rukavice, velkou ochrannou helmu a jde na věc. Příprava boxera Lukáše Konečného na souboj o titul mistra světa má spád. V době, kdy do jeho souboje s Francouzem Salimem Larbim v Brně zbývají dva týdny (5. bubna, hala Vodova) mu pomáhá k vrcholné formě i bývalý úspěšný amatér Štěpán Horváth.



Příprava na boj o titul mistra světa WBO ve váze do 69,8 kg je pro Lukáše Konečného rutinní záležitost. Brněnský souboj s Francouzem Salimem Larbim plánovaný na 5. dubna bude pro českou boxerskou jedničku už dvanáctým dvanáctikolovým duelem. Proto si dává stejný počet dějství pravidelně i během tréninku.

Asistuje mu u toho bývalý úspěšný amatér Štěpán Horváth, jenž se na galavečeru v hale Vodova rovněž objeví mezi provazy. Pro Konečného je výhodou, že má sparingpartner a zároveň kamarád podobnou výšku jako budoucí protivník, navíc je o pár kilo těžší, takže má i vetší sílu a tvrdší úder.

Koukněte se, jak se chystá Lukáš Konečný na souboj o titul mistra světa
Video se připravuje ...

„Už jsem koukal na DVD se soupeřovými zápasy a styl odpovídá tomu, že je o šest centimetrů vyšší. Je to velice rychlý a technický boxer, takže taktika je jasná. Tlačit ho a dávat mu údery na spodek,“ říká 33letý bijec z Ústí nad Labem, jenž dosud nastoupil v 50 zápasech a pouze třikrát odcházel jako poražený.

„Jelikož si myslím, že jsem v Česku skoro neporazitelný, měl bych se stát šampionem.“

Konečný si věří i proto, že Larbi je náhrada za zraněného úřadujícího mistra světa Zaurbeka Bajsangurova. S ním se měl utkat už 10. března. Ještě předtím navíc padl duel s exšampionem Sergejem Dzinzirukem, který se měl konat loni na podzim v Brně.

Prozatímní mistr

Český boxer ve službách německé stáje SES tak už téměř rok nestál při ostré zkoušce v ringu. Naposledy 27. května obhájil titul mistra Evropy.

Také proto je pro něj sparing velmi důležitý. „Zařizuji si teď většinu věcí sám. Můj trenér Dirk Dzemski je totiž ve Slovinsku s parťákem z týmu Janem Zaveckem. Sparing je základ, Štěpán je výborný boxer, takže si můžu dovolit říct, že jsem skvěle připravený a cítím se dobře,“ tvrdí Konečný, jenž se vinou všech průtahů utká v Brně o titul mistra světa s přídomkem „prozatímní“.

To znamená, že pokud ho získá, bude se muset do 90 dní utkat o post jedničky s Bajsangurovem, jenž by se měl do té doby uzdravit. Do této bitvy by pak paradoxně nastupoval jako vyzývatel. Pravidla by totiž stále evidovala jako šampiona Rusa.

Tohle je strava Lukáše Konečného na týden - do zápasu o titul mistra světa musí zhubnout ještě přibližně šest kilogramůFoto Jaroslav Legner (Sport)

„Já to ale beru tak, že když získám titul, budu šampionem aspoň do doby, než přijde na řadu Bajsangurov. Ten pás prostě budu mít v rukách,“ má jasno bojovník, jenž ještě musí za dva týdny zhubnout zhruba pět kilogramů, aby se vešel do limitu 69,8 kg.

Čtyři tisíce fanoušků

Přestože se duel s Larbim domluvil a zorganizoval během měsíce, je o něj velký zájem. Hala Vodova v Brně má pro tuto akci kapacitu 4 tisíce míst a bude naplněna.

I proto, že na akci mohou přijít i ti diváci, kteří si už loni koupili vstupenku na nakonec zrušený souboj s Dzinzirukem. Jediné, co musí udělat, je vyměnit si starý lístek v síti Ticketportal a doplatit případný rozdíl v ceně lístku. Cena nových tiketů je totiž vyšší – pohybuje se na úrovni 920 až 5 000 korun.

„Hala Vodova je hezky koncipovaná a odehraje se tam pěkný galavečer. Měli jsme na přípravu měsíc, což je velmi málo. Jsme ale hlavně rádi, že to, co jsme loni lidem slíbili, že dostaneme do Brna světový box, nakonec díky okolnostem vyšlo a lístky si diváci loni nekupovali zbytečně,“ dodává Miroslav Sukač z pořádající společnosti Double Investments.

Více informací o směně vstupenek najdete na www.pestivbrne.cz

Lukáš Konečný (vlevo) v tréninku se Štěpánem Horváthem
Lukáš Konečný (vlevo) v tréninku se Štěpánem Horváthem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud