Ondřej Němec
6. června 2019 • 11:25

Panická ataka, přiotrávené jídlo? Joshua se vymezil ke konspiracím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podivná prohra? Nevymýšlejte konspirace a nehledejte v tom něčí vinu. Zhruba tak vyznívá vysvětlení Anthonyho Joshuy, které uveřejnil na svém YouTube kanálu v reakci na víkendovou prohru s Andym Ruizem Jr., která zaskočil celý boxerský svět. „Neměl jsem žádnou panickou ataku, nebylo v tom ani kontaminované jídlo,“ popřel britský boxer časté domněnky. Zároveň ale přiznal, že jednoduše neměl v New Yorku svůj den.



Debakl, který všechny zajímá. Prohra Anthonyho Joshuy nedává spát mnoha fanouškům, a tak si všímají detailů. Nepřítomný pohled, zděšený výraz, dezorientované chování. To vše prý bylo vidět na britském ranaři, už když vstupoval do ringu. Nicméně sám Joshua v nedávno publikovaném videu potvrzuje, že v den prohry nebylo vše v pořádku. „Vše bylo v pohodě, celý týden před zápasem. Pak ale přišla sobota, a ta pohoda byla pryč,“ přiznal bijec.

„Prohra není v ničí povaze. Ať hrajete šachy, PlayStation nebo soutěžíte na vysoké úrovni ve sportu či v byznysu. A já zažil svou první profesionální ztrátu. Jak vysvětlit ten pocit? Stalo se mi to už dříve (mezi amatéry) a zpětně si myslím, že ze mě ty prohry udělaly silnějšího člověka,“ usoudil sesazený šampion a zároveň vyvrátil časté spekulace, třeba že se před zápasem s Andym Ruizem Jr. přiotrávil jídlem nebo že prožil panickou ataku.

„Nebyly v tom žádné kontaminované potraviny ani jsem neměl žádný záchvat,“ vyvrátil. „Nejsem ten typ člověka, znáte mě. Musím svou prohru přijmout jako muž. Nikoho neobviňuji, na nic se nevymlouvám. Jsem tím, kdo tam šel, a můj výkon se neodehrál podle plánu.“

VIDEO: Podívejte se na vyjádření Anthonyho Joshuy

Ač devětadvacetiletý britský boxer nechce hledat příčinu v nikom jiném, legendární krajan a ringový veterán Lennox Lewis mu mezi tím přes sociální sítě doporučil, aby změnil trenéra. Joshua ale trvá na tom, že se bude dál držet Roberta McCrackena.

„Nebudu nic měnit na své pracovní morálce a budu dál loajální k lidem jako je můj trenér Rob McCracken,“ odmítl změny v týmu. „Došlo k mnoha obviněním a obavám z toho, co se mnou bylo špatně. Chci vám ale říct, že jsem bojovník a musím zpětně analyzovat jen vlastní chyby. Udělám vše, co je v mých silách, abych to napravil.“

Video, na němž ringový válečník a miláček Británie působí nad věcí a uvolněně, vzniklo bezpochyby proto, aby uklidnilo rozbouřené reakce a nasměrovalo pozornost k odvetě. Ta už byla potvrzena a předběžně ohlášena na listopad či prosinec tohoto roku. „Gratuluji Andymu Ruizovi. Má šest měsíců na to, aby si užil pocitu šampiona, protože pak bude bránit tituly v souboji se mnou,“ vzkázal Joshua.

Kde se odehraje boj o pásy WBO, WBA, IBF a IBO, to je mu prý jedno. Ať už bude odveta doma v Anglii nebo v New Yorku, kde zažil první velký pád.

„Je to těžké. Když prohrajete, máte občas pocit, jako byste ztratili část sebe sama. Ale nic na tom nezměním. Jsem stále ambiciózní a pořád chodím s hlavou vztyčenou, jako šampión,“ dodal slavný boxer.

Andy Ruiz Jr. porazil Anthonyho Joshuu
Andy Ruiz Jr. porazil Anthonyho Joshuu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud