Marek Stodůlka
20. ledna 2022 • 18:45

Souboj titánů? Boxerská hvězda Fury chce vyzvat krále těžké váhy UFC

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo je nejnebezpečnějším mužem na světě? Pokud jde o férové souboje, žhavými kandidáty jsou Tyson Fury a Francis Ngannou. Právě boxerská jednička těžké váhy s šampionem UFC se špičkují na sociálních sítích. „Přemýšlím nad soubojem titánů. Fury vs. Ngannou. Moc bych se na to těšil, byl by to absolutně skvělý zápas,“ pronesl britský boxer ve videu na Twitteru. Kamerunský král oktagonu souhlasí, o víkendu jej však čeká obhajoba titulu, na kterou se musí soustředit především.



Už jednou se něco podobného událo. Conor McGregor vyzval v srpnu roku 2017 Floyda  Mayweathera  v boxerském klání. Souboj dvou světů, dokáže se světový MMA zápasník měřit s boxerem v jeho vlastní disciplíně? Ukázalo se, že ne. Tedy alespoň v případě irského bouřliváka, který sice americkému sokovi zvládl pár úvodních minut zatápět, pak už se však z duelu stala jednostranná záležitost. V desátém kole Mayweather nakonec urval vítězství.

Něco podobného by chtěl vyzkoušet další z šampionů UFC Francis Ngannou, obávaný „Predátor“, který drží pás těžké váhy. Je si vědom, že takový střet by přitáhl obrovskou pozornost a s tím také spojenou výplatu. Právě peníze jsou poslední dobou hlavním předmětem jednání kamerunského rodáka s vedením organizace. V kontraktu má totiž Ngannou poslední zápas, jenž absolvuje v noci ze soboty na neděli s Cirylem Ganem. Za stávajících podmínek nechce smlouvu prodloužit, a tak místo aby se soustředil na bývalého parťáka Ganea, ještě pár týdnů nazpět často provokoval k měření sil boxery.

V zápase Wilder vs. Fury 2 měl celou dobu navrch britský ranař. Američanův tým nakonec vhodil v sedmém kole do ringu ručník, takže Fury vyhrál technickým knockoutem.
V zápase Wilder vs. Fury 2 měl celou dobu navrch britský ranař. Američanův tým nakonec vhodil v sedmém kole do ringu ručník, takže Fury vyhrál technickým knockoutem.

Tentokrát však přišla nabídka ze strany  Furyho . „Kdo by mě chtěl vidět bojovat s touhle bestií pod boxerskými pravidly s MMA rukavicemi?“ napsal Brit ke grafice, která jej znázorňovala právě jako Ngannouova soupeře. „Co takhle MMA pravidla s boxerskými rukavicemi? Můžu ti nabídnout tuhle laskavost,“ opáčil Ngannou.

Kamerunec se dlouho netají tím, že jej láká vidina zápasu mezi šestnácti provazy. Mimo již zmiňované zvýšené finanční odměny má být dalším z jeho požadavků na novou smlouvu s UFC také klauzule, že bude moct nastoupit v boxerském ringu. A jeho premiérovým soupeřem by mohl být právě Fury.

„Ty chceš vstoupit do mého světa a vyzýváš mě a Deontaye Wildera,“ pokračoval neporažený rohovník ve slovní přestřelce. „Můžu ti zaručit, že bys dostal knockout, ale taky největší výplatu, jakou jsi kdy viděl. Tak si to rozmysli.“

Na další odpověď opět nemusel dlouho čekat. „Až vyřídím 22. ledna svou práci, budu s tebou bojovat pod jakýmikoliv speciálními pravidly, co budeš chtít. V ringu, v oktagonu nebo v telefonní budce.“

Od té doby uběhlo pár dní, během kterých se Ngannou ve věci duelu s Furym odmlčel. Před sebou má totiž obtížnou výzvu v podobě Ganea. Půjde o první obhajobu kamerunského rodáka od loňského března, kdy v odvetě sebral opasek Stipemu Miocicovi.

Proti skvěle se pohybujícímu Francouzovi nečeká Ngannoua nic jednoduchého. Gane má na těžkou váhu skvělou práci nohou a těží z vysokého zápasnického IQ. Podobnými atributy vládne i Fury. Pokud by se tak Predátorovi podařilo opasek uhájit, možná okamžitě nasadí rukavice a vrátí se zpět do tělocvičny. Brit totiž s živením vzájemného duelu pokračuje.

TYSON „GYPSY KING“ FURY

FRANCIS „PREDÁTOR“ NGANNOU

Narozen: 12. srpna 1988 (33 let) ve Whythenshawe Narozen: 5. září 1986 (35 let) v Batié
Disciplína: box Disciplína: MMA
Výška/váha: 206 cm/126 kg Výška/váha: 193 cm/119 kg
Rozpětí paží: 216 cm Rozpětí paží: 211 cm
Profesionální bilance v boxu: 32:0 (1 remíza) Profesionální bilance v MMA: 16:3
Největší úspěch: držitel opasku WBC těžké váhy Největší úspěch: šampion těžké váhy UFC

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud