12. července 2013 • 19:54

Kreuzigerovi pomohl defekt: Chtěli jsme čekat, ale ostatní do toho dupali

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to bláznivá etapa se šťastným koncem pro jediného Čecha na jubilejní 100. Tour de France. Romanu Kreuzigerovi se společně s další skupinou uprchlíků podařilo ujet hlavnímu pelotonu. Ve 13. etapě navíc výrazně ztratil kvůli defektu Alejandro Valverde, do té doby druhý muž celkového pořadí. "Ohledně toho momentu mám čisté svědomí," řekl v cíli Kreuziger, který díky soupeřovým komplikacím poskočil už na čtvrté místo.



Valverde, který měl defekt kola a ztratil kontakt s hlavním balíkem, nakonec nabral ztrátu téměř deset minut. I díky tomu poskočil Roman Kreuziger v celkovém pořadí na životní čtvrté místo.

"Je to hodně nepříjemný. Když měl ten defekt, náš tým nejel, máme svědomí čistý. Chtěli jsme čekat. Ale jiní dupali. My jsme začali jet až třicet před cílem a to už bylo jasné, že Valverde a jeho lidi nemají šanci nás dojet," píše Kreuziger na svých stránkách.

V celkovém pořadí se Alejandro Valverde propadl až na 16. místo a ztrácí přes 12 minut, lídrem Movistaru by tak měl být Quintana. Pořadí se mění i v týmech, díky skvělému výkonu jde na první místo tým Romana Kreuzigera s Albertem Contadorem, tedy Saxo Tinkoff.

A to především díky skvělému úniku 30 kilometrů před cílem. "Tak nějak to vyplynulo ze situace. My jsme tam jeli docela dobře schovaní. Najednou jsme viděli, že se balík natahuje, že hodně lidí odpadá. Byli jsme vpředu všichni a vycítili jsme šanci. Jen jsme na sebe mrkli a jeli jsme," popsal Kreuziger.

"Na Tour to dlouho takhle na větru nikdo nerozjel. Když se pak naskytla šance nám, spíš jsme využili momentální situace," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud