27. června 2015 • 13:18

Splněný sen! Štybar se dočkal syna a může vyrazit na Tour de France

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklista Zdeněk Štybar figuruje v devítičlenné nominaci týmu Etixx-Quick-Step na Tour de France. Slavný etapový závod, jehož 102. ročník začne v pátek v nizozemském Utrechtu, pojede poprvé v kariéře a na start nastoupí jako otec novorozeného syna Lewise.



Bývalý cyklokrosový šampion, jenž se v terénu stal v letech 2010, 2011 a 2014 mistrem světa, už si z trojkoruny Grand Tours zkusil Vueltu (2013). Tour však dlouho byla jeho vysněným závodem.

Poslední "překážkou" jeho účasti bylo očekávané narození syna. Manželka Ine měla datum porodu stanovené shodou okolností právě na 4. července, kdy Tour začne. A Štybar dal již několikrát jasně najevo, že by u mimořádné životní události nechtěl chybět.

"Ideální scénář je takový, že se nám miminko narodí o pár dní dříve. Třeba by to šlo zvládnout i v den startu prologu. Jede se v Utrechtu, Ine bude rodit v Brasschaatu, což je asi hodinku autem," řekl s optimistickým úsměvem koncem dubna na setkání s novináři.

A přání se osmadvacetiletému silničnímu profesionálovi vyplnilo. První potomek česko-belgického páru, který dostal jméno Lewis, přišel na svět již v pátek, tedy o týden dříve.

Dalšími vyvolenými stáje Etixx-Quick-Step pro třítýdenní etapový závod jsou Mark Cavendish, Michal Golas, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Mark Renshaw, Matteo Trentin, Rigoberto Urán a Julien Vermote.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud