21. července 2016 • 20:00

Dumoulina sesadil z trůnu časovky Froome. Bylo to těsné, hlesl poražený

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bylo hodně těsné. Po většinu individuální časovky v 18. etapě Tour de France vedl nizozemský cyklista Tom Dumoulin a k ovládnutí už třetí etapy v letošním ročníku mu chyběl kousek. Jenže ho porazil poslední jezdec na trati. Držitel žlutého trikotu Chris Froome na závěr časovky zajel nejlepší čas a Dumoulina o 21 vteřin předčil. "Bylo to těžké," hlesl nakonec poražený.



V letošním ročníku Dumoulin válí. Pětadvacetiletý cyklista stáje Team Giant-Alpecin dokázal ovládnout už devátou horskou etapu, zvítězil také v první letošní časovce a od hattricku byl kousek. Nakonec se však musí spokojit s druhým místem. "Jsem docela spokojený, ale podle mě to nebyla má nejlepší časovka. Froome ukázal, že je jednoduše nejlepší," složil poklonu lídrovi Tour.

Tom Dumoulin dojel do cíle sedmnáctikilometrové horské časovky s časem 31 minut a 4 vteřin. Byl nakonec o 21 sekund pomalejší, než Froome. "Ve strmé části na začátku jsem se cítil dobře a dařilo se mi. Hodně energie jsem ale ztratil v prostřední části," vysvětluje důvod prohry. "V horkém sedle jsem strávil dlouhou dobu, ale čekal jsem, že to bude ještě těžké. Bylo to těsné," dodal.

Žlutý trikot drží už od deváté etapy jasný lídr Chris Froome ze stáje Sky. Ten dneska ukázal, že se vzdát dalšího úspěchu nehodlá. "Pro všechny, kteří začali příliš rychle, bylo snadné se nechat unést. Já se nenechal. Měl jsem v hlavě jasně dané cíle a čísla. Musel jsem je na cestě trochu poupravit, ale do značné míry šlo všechno podle plánu," vysvětlil hlavní favorit Tour důvod dnešního úspěchu.

VIDEO: Podívejte se, jak Froome dojel do cíle:

"Velká část dnešního úspěchu byla ve správném výběru vybavení kola. Když jsem viděl průběh, myslel jsem, že budu závodit na silničním kole, ale poté, co jsme to s týmem zanalyzovali, jsme se rozhodli pro speciální kolo na časovku," řekl.

Peloton se nyní připravuje na dvě poslední horské a velmi náročné etapy. Froome už si však může dovolit zvolnit, druhý Bauke Mollema na něj totiž ztrácí bez osmi vteřin čtyři minuty. "V dalších dvou dnech mám velkou výhodu. Udržím žlutý trikot, ale bude to ještě těžké. Hlavně se musím vyhnout problémům. Etapu do kopce se nebudu snažit vyhrát," dodal lídr.

Vše o Tour de France najdete ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud