13. července 2019 • 10:11

Van Garderen odstoupil z Tour. Při pátečním pádu si zlomil ruku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký cyklista Tejay van Garderen si při pátečním pádu na Tour de France zlomil ruku a do dnešní osmé etapy neodstartuje. Tým EF Education First tak přišel o zkušeného jezdce, který měl být hlavním pomocníkem Rigoberta Urána.



Třicetiletý Van Garderen startoval na Tour poosmé a dvakrát obsadil celkově páté místo. V sedmé nejdelší etapě závodu upadl po jezdecké chybě již po sedmi kilometrech, odřel se po celém těle včetně obličeje, nicméně do cíle v Chalon-sur-Saone po šesti hodinách dorazil.

Rentgen však odhalil zlomený palec. "Má ruku v dlaze a dnes už nepojede," řekl týmový lékař Kevin Sprouse. Formu měl přitom Van Garderen slibnou a na červnovém etapovém závodu Critérium du Dauphiné skončil celkově druhý.

"Byla to moje chyba. Podíval jsem se dolů pod kolo, protože jsem něco zachytil, možná kus papíru, a vrazil do ostrůvku uprostřed silnice. Doufám, že se kvůli mně už nikdo jiný nezranil," řekl americký vrchař, pomocník Urána, jenž před dvěma lety obsadil druhé místo za Chrisem Froomem.

Tejay van Garderen si při pátečním pádu zlomil ruku, na Tour de France skončil.
Tejay van Garderen si při pátečním pádu zlomil ruku, na Tour de France skončil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud