Romana Barboříková
20. července 2023 • 10:00

Van Aert letos etapu nevyhraje. Na Tour de France končí a jede za ženou

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl opět důležitým pomocníkem pro Jonase Vingegaarda v jeho cestě za obhajobou žlutého trikotu na Tour de France. Jenže zatímco v předchozích dvou letech vždy sám vyhrál tři etapy, letos nezískal ani jednu a už to tak i zůstane. Po klíčovém dnu přes Col de la Loze belgický hrdina z týmu Jumbo-Visma sbalil kufry a jede domů za manželkou. Každým dnem se jim totiž má narodit druhé dítě.



Předloni slavil na Chámps-Élysées výhru v sprinterském souboji. Loni naopak projel s celým týmem až v bezpečné vzdálenosti za spurtem v jedné řadě v objetí, když slavili celkovou výhru Jonase Vingegaarda. Letos nezažije Wout van Aert ani jedno. Ve čtvrtek ráno Tour de France opustil a zamířil domů do Belgie. S manželkou totiž očekávají narození druhého dítěte.

„Jak každý ví, Sarah je těhotná a doma už to začíná být napnuté. Po konzultaci s týmem jsme se tak rozhodli, že mé místo je teď doma. Doktor usoudil, že porod se blíží,“ vysvětlil Van Aert ve videu, které jeho tým zveřejnil na sociálních sítích.

Cyklistický všeuměl, nad jehož univerzálností stále žasne celý svět, to ale avizoval od samého začátku. I proto se nepouštěl do soubojů o každý bod v soutěži o zelený dres. Ten totiž právě kvůli zmíněným důvodům neměl v plánu obhajovat.

„Na jednu stranu je zvláštní opustit Tour, ale rozhodně to není žádné dilema. Vždycky jsem říkal, že když mě manželka bude potřebovat, pojedu za ní. A ten čas teď nastal,“ potvrdil loňský muž v zeleném.

Tým jeho rozhodnutí přijal bez problémů. „Řekl jsem to klukům ve středu u večeře a jsem rád, že to všichni pochopili a stoprocentně stojí za mnou.“

Van Aert má s manželkou Sarah už jednoho syna. George se narodil v roce 2021.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud