Marie Sehnálková
25. července 2023 • 18:30

Vítězná kola na Tour: Kolik stojí vybavení Vingegaarda či Pogačara?

Vstoupit do diskuse
0
  • Kolik stojí kola cyklistů na Tour de France?Kolik stojí kola cyklistů na Tour de France?FOTO: koláž iSport.cz

    Aby některé týmy neměly nefér výhodu, musí být všechny komponenty využívané profesionálními závodníky, běžně dostupné ve specializovaných prodejnách. Koupit si tak můžete například i model, s kterým hvězdný Jonas Vingegaard obhájil triumf na Tour de France. Přečtěte si, na čem jezdí nejlepší závodníci světa a na kolik jejich vybavení přijde.

  • Žluté CERVÉLO S5 Jonase Vingegaarda

    Cena: 13 500 euro / 325 200 Kč

    Z napínavého souboje dvou nejlepších cyklistů světa nakonec vyšel vítězně Jonas Vingegaard. Dánský rychlík obhájil prvenství na Tour s náskokem sedm a půl minuty před slovinským fenoménem Tadejem Pogačarem. A jaká kola měl při tom k dispozici? Kanadský výrobce Cervelo dodal Vingegaardovi dva typy. Model R5 pro horské etapy a S5 pro rovinatější. Do Paříže dojel Vingegaard se žlutým Cervelo S5 doplněným o vlastní grafiku. Ta odkazuje na to, že „Iceman“ legendární závod ovládl již podruhé za sebou.

    Jonas Vingegaard, šampion Tour de FranceFoto Reuters

  • Puntíkovaný TREK MADONE SLR Giulia Cicconea

    Cena: 11 500 euro / 276 700 Kč

    Puntíkatý dres pro „krále hor“ ukořistil Giulio Ciccone ze stáje Trek. Italský miláček by rád soutěž vrchařů ovládl na všech třech Grand Tours. V tuto chvíli mu chybí už jen španělská Vuelta. Šanci zkompletovat sbírku bude mít už na měsíc. Většinu bodů na vrchařských prémiích „Staré dámy“ posbíral na modelu Emonda - lehkém kole určeném pro stoupání. Na závěrečnou rovinatou etapu mu však mechanici připravili Madone SLR.

    Ital Giulio Ciccone v poslední etapě TourFoto ČTK

  • Zelený CANYON AEROAD CFR Jaspera Philipsena

    Cena: 10 700 euro / 257 900 Kč

    Belgický závodník byl bezesporu nejsilnějším sprinterem letošní Tour. Od páté etapy zelený dres už nikomu nepropůjčil. Čtyřikrát dokázal vyhrát, dvakrát byl druhý a s obrovským náskokem ovládl bodovací soutěž. „Psychicky to bylo velmi náročné. Tour není žádná vyjížďka pro radost. Dost jsem trpěl,“ zhodnotil po skončení závodu.

    Závěrečnou etapu absolvoval na kole Canyon Aeroad CFR v tmavě zelené barvě. Stejný odstín měl letos premiérově i dres pro lídra bodovací soutěže. Nahradit tradiční limetkovou se organizátoři rozhodli na přání společnosti Škoda. Ta je od roku 2004 oficiálním hlavním partnerem.

    Jasper Philipsen před poslední etapou Tour de FranceFoto Reuters

  • Černé COLNAGO V4RS Tadeje Pogačara

    Cena: 15 105 euro / 363 500 Kč

    Ačkoliv na nejcennější žlutý trikot letos nedosáhl, odváží si alespoň bílý dres pro nejlepšího jezdce do 25 let. „Byla to úžasná Tour. Jsem velmi šťastný, že jsem v Paříži na pódiu a ještě jednou v bílém. Děkuji všem a sbohem mému milovanému bílému trikotu... Už nejsem mladý,“ usmíval se po slavnostním ceremoniálu hvězdný Slovinec, který letos v září oslaví 25. narozeniny. Závěrečnou etapu zdolal na modelu V4Rs italské značky Colnago. Kolo v černé barvě doplnili mechanici o bílé sedlo a omotávky řídítek.

    Kolo Tadeje PogačaraFoto Profimedia

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud