4. září 2021 • 18:29

Předposlední etapa Vuelty: Roglič upevnil vedení, Hirt vylepšil maximum

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovinský cyklista Primož Roglič si druhým místem v předposlední etapě Vuelty upevnil vedení v průběžném pořadí a má na dosah obhajobu titulu. Před závěrečnou časovkou má náskok 2:38 minuty před dnes čtvrtým Španělem Enricem Masem. První výhru kariéry vybojoval po nástupu necelé dva kilometry před cílem Francouz Clément Champoussin, jedenáctý finišoval Jan Hirt.



Skupinka závodníků bojujících o celkové pořadí v čele s Rogličem dojela v závěrečném stoupání poslední jezdce z denního úniku, mezi nimiž byl i Hirt. Favorité se pak hlídali navzájem a pokusy o nástup Mase či Brita Adama Yatese vždy rychle pokryli. Uspěl až útok Champoussina 1,6 km před cílem, na který nikdo nereagoval.

Letošní lídr a obhájce loňského triumfu na Vueltě Primož Roglič
Letošní lídr a obhájce loňského triumfu na Vueltě Primož Roglič

Třiadvacetiletý mladík rychle získal náskok a do cíle 202,2 km dlouhé trasy nakonec dojel šest sekund před finišujícím Rogličem. Slovinský lídr týmu Jumbo-Visma získal na své hlavní rivaly Yatese a Mase dvě vteřiny, nový třetí muž celkového pořadí Australan Jack Haig dojel pátý šest sekund za Rogličem.

Hirt si dalším výborným vrchařským představením vylepšil své maximum z Vuelty, kterým bylo 14. místo ze 17. etapy. Na Grand Tours je jeho nejlepším etapovým umístěním druhé místo z Gira d'Italia 2019.

Zklamáním skončila 20. etapa pro Kolumbijce Miguela Ángela Lópeze a Egana Bernala, kterým po pátku patřilo celkově třetí respektive páté místo. Bernal, jenž byl v předchozích náročných horských etapách hodně aktivní, nabral manko téměř sedm minut, López zcela odpadl.

O definitivní podobě konečného pořadí rozhodne nedělní časovka jednotlivců na 33,8 km z Padrónu do Santiaga de Compostela.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud