30. srpna 2022 • 17:59

Evenepoel si na Vueltě upevnil vedení, ovládl časovku. Jezdce zastavuje covid

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický cyklista Remco Evenepoel si vítězstvím v časovce upevnil vedení na Vueltě. Na třicetikilometrové trati z Elche do Alicante triumfoval o 48 sekund před Slovincem Primožem Rogličem a po deseti etapách má před vítězem předchozích tří ročníků závodu náskok 2:41 minuty. Pro Evenepoela to byl premiérový etapový vavřín na Grand Tour.



Třetí místo v časovce po pondělním volnu obsadil Francouz Rémi Cavanga, který na vítěze ztratil rovnou minutu. Desátý skončil dosud průběžně druhý Španěl Enric Mas a klesl na celkovou třetí příčku. Za Evenepoelem zaostává o více než tři minuty.

Kvůli nákaze koronavirem v úterý závod skončil pro další čtyři jezdce. Celkem covid-19 vyřadil z Vuelty už 17 cyklistů včetně Jana Hirta.

Do desáté etapy už nezasáhl dvojnásobný britský šampion v časovce Ethan Hayter, Australan Harry Sweeny, Španěl José Herrada a irský spurtér Sam Bennett. Vítěz druhé a třetí etapy Bennett tak přišel o šanci bojovat o zelený trikot pro nejlepšího závodníka bodovací soutěže.

Ve středu dostanou opět příležitost spurtéři. Na programu je rovinatá etapa z Alhama de Murcia do Cabo de Gata dlouhá 191 km.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud