30. srpna 2023 • 18:16

Groves má na Vueltě druhý triumf za sebou, Evenepoel bonusem zvýšil náskok

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský cyklista Kaden Groves vyhrál v hromadném spurtu druhou etapu Vuelty za sebou. Belgičan Remco Evenepoel si krátce před cílem dosprintoval pro bonusové sekundy a zvýšil po 5. etapě náskok v čele průběžného pořadí.



Čtyřiadvacetiletý Groves vyhrál spurt ideálně připravený kolegy ze stáje Alpecin-Deceuninck po 186,2 km v městě Burriana a napodobil týmového parťáka Jaspera Philipsena, jenž podobně dominoval letos na Tour de France. Největším Grovesovým soupeřem byl trochu překvapivě italský časovkář Filippo Ganna, jenž dojel těsně druhý. Třetí byl Belgičan Dries van Gestel.

I ve spurtérské etapě závodil vedoucí muž Vuelty Evenepoel. Obhájce celkového prvenství si 10 km před cílem zaspurtoval pro bonusových šest sekund a zvýšil náskok v čele před Španělem Enricem Masem na 11 sekund. Vítěz Tour de France Jonas Vingegaard z Dánska má na čtvrtém místě odstup 37 sekund, jeho týmový kolega Primož Roglič ze Slovinska je sedmý se ztrátou 43 sekund.

Ve stejném čase jako peloton dnes dojel na 58. místě Michal Schlegel, Evenepoelův pomocník do kopců Jan Hirt nabral na 153. pozici odstup 2:47.

Smolný den prožila stáj Jayco AlUla. Její kapitán Eddie Dunbar z Irska měl ještě před oficiálním startem etapy v neutrální zóně tak těžkou nehodu, že musel odstoupit. V průběhu etapy navíc vzdal kvůli žaludečním problémům Filippo Zana.

V páteční etapě by měli ke slovu přijít opět vrchaři. Na trase mezi La Vall d'Uixó a Pico del Buitre čekají cyklisty dvě vrchařské prémie třetí kategorie a závěrečný výstup do cíle první kategorie.

Cyklistický etapový závod Vuelta - 5. etapa (Morella - Burriana, 186,2 km):
1. Groves (Austr./Alpecin-Deceuninck) 4:23:43, 2. Ganna (It./Ineos Grenadiers), 3. Van Gestel (Belg./TotalEnergies), 4. Dainese (It./dsm-firmenich), 5. Askey (Brit./Groupama-FDJ), 6. Theuns (Belg./Lidl-Trek), ...58. Schlegel (ČR/Caja Rural-Seguros RGA) všichni stejný čas, 153. Hirt (ČR/Soudal-Quick Step) -2:47.

Průběžné pořadí: 1. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick Step) 17:12:29, 2. Mas (Šp./Movistar) -11, 3. Martinez (Fr./Groupama-FDJ) -17, 4. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) -37, 5. Vlasov (Rus./Bora-hansgrohe), 6. Uijtdebroeks (Belg./Bora-hansgrohe) oba -39, ...39. Hirt -5:40, 55. Schlegel -11:15.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud