14. srpna 2017 • 10:57

Skok mezi elitu, Hirt bude jezdit za Astanu. Mohl by pomáhat Aruovi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Hirt bude od příští sezony jezdit mezi cyklistickou elitou ve stáji Astana. Šestadvacetiletý Čech podepsal s kazašským týmem, jenž má licenci WorldTour, garantující start na nejvýznamnějších závodech, dvouletou smlouvu do roku 2019.



Třebíčský rodák Hirt je od roku 2015 členem polského týmu CCC Sprandi Polkowice. V jeho dresu si letos odbyl debut na Grand Tour a na Giru d'Italia se blýskl 12. místem v celkovém pořadí, ačkoli neměl takovou podporu jako jezdci z týmů WorldTour.

"Během posledních pár let jsem pracoval na tom, abych se neustále zlepšoval. Teď mám velkou radost z toho, že v příští sezoně udělám dlouho očekávaný krok do WorldTour. Jsem pyšný na to, že to bude v Astaně, která je jedním z nejsilnějších týmů na světě. Je to něco neuvěřitelného!" uvedl Hirt na webu budoucího zaměstnavatele.

Hirt zaujal už loni vítězstvím na závodě Kolem Rakouska. Letos v dubnu byl v generálce na Giro třetí na závodě Kolem Chorvatska a minulý týden obsadil na Czech Cycling Tour páté místo.

"Je to mladý jezdec, jenž se rychle zlepšuje. V posledních dvou letech byl jeho pokrok opravdu impozantní a na Giru d'Italia ukázal svůj potenciál pro Grand Tours. Jsem si jistý, že Jan bude pro náš tým představovat posilu a jemu samotnému posun na úroveň WorldTour pomůže udělat velký krok v jeho profesionální kariéře," řekl generální manažer Astany Alexandr Vinokurov.

Podle serveru cyclingnews.com by měl být Hirt v kopcích k ruce největší vrchařské hvězdě Astany Fabiu Aruovi. Pokud by italský šampion nepodepsal v týmu novou smlouvu, mohl by český cyklista dostat šanci jezdit ve velkých třítýdenních závodech sám na sebe.

Hirt bude v historii týmu Astana druhým Čechem. V letech 2011 a 2012 oblékal typický bleděmodrý trikot v barvě vlajky Kazachstánu Roman Kreuziger.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud