12. října 2017 • 10:39

Sáblíková se nejspíš vrátí k cyklistice. Vztahy se svazem stále nejsou ideální

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se momentálně plně soustředí na přípravu na olympijskou sezonu, ve které bude v únoru na hrách v jihokorejském Pchjongčchangu útočit na čtvrtou zlatou medaili v kariéře, již v příštím roce se ale zřejmě vrátí i k cyklistice. Mistrovství světa 2018 se totiž uskuteční v Innsbrucku a rakouští organizátoři chystají pro závodníky náročné kopcovité tratě. A ty Sáblíkové sedí.



"Je to náš kraj, který známe z cest do Collalba," přiznal trenér Sáblíkové Petr Novák a poukázal na fakt, že přes Tyrolsko celý tým často jezdí. Tratě tak zná, i když jen z auta. "Bude to pro Martinu ideální. Je tak docela možné, že se tam objevíme," pousmál se Novák.

Třicetiletá Sáblíková si už na internetu základní informace o příštím MS sama četla, podrobně je ale prý nestudovala. "Jen jsem viděla zprávu, že bude jedno z nejnáročnějších v historii, tak jsem si ji přečetla. Vím, že se pojede v Kufsteinu, kolem Innsbrucku. Kopce jsou tam všude," řekla rychlobruslařská hvězda, která se cyklistice věnuje již řadu let a má na kontě i čtyři starty na MS.

V letošním roce však cyklistické závody vypustila. Z důvodu, že se chystá na olympiádu v Pchjongčchangu, ale také proto, že před rokem zažila jedno z největších zklamání ve sportovní kariéře a souviselo s cyklistikou. Snažila se kvalifikovat na letní olympiádu v Riu, ale po chybně vyložených postupových kritériích nakonec na startu chyběla. Už se přitom připravovala přímo v Brazílii.

A od té doby nejsou vztahy jejího týmu s Českým cyklistickým svazem ideální. Kouč Novák to na soustředění v Inzellu dokumentoval i připomenutím jednání se sekretářem Stanislavem Kozubkem, jenž mu prý tvrdil, že letošní MS v Norsku bude rovinaté.

"A byla to rovina? Ne, byla to trať pro Martinu. Až se uvidíme, tak mu to připomenu," podotkl Novák. Nelíbila se mu ani podmínka, že jeho svěřenkyně musí jet domácí mistrovství, aby se kvalifikovala na MS. "Co tam ale bude dělat?" poukázal na fakt, že Sáblíková na MČR pravidelně a bez problémů vítězí a získala již čtrnáct českých titulů. Od roku 2013 až do letoška vždy vyhrála časovku i závod s hromadným startem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud