31. července 2018 • 11:05

Nezmar Sagan! Den po Tour závodil, vyhrál a tleskalo mu 55 tisíc lidí

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez odpočinku zpět v sedle. Slovenský cyklista Peter Sagan v neděli absolvoval závěrečnou etapu na Tour de France, na níž pošesté v kariéře získal zelený trikot pro nejlepšího sprintera. Tipovali byste, že si dopřeje dovolenou? Omyl. Hned v pondělí závodil znovu. V belgickém městě Aalst si navíc dojel pro vítězství. 



Jezdec týmu Bora-Hansgrohe za sebou nechal v závěrečném spurtu jak belgického šampióna Yvese Lampaerta (Quick-Step Floors), tak i mistra Nizozemska Mathieu van der Poela (Corendon Cirkus).

Přitom Peter Sagan po těžkém pádu v 17. etapě dojížděl Tour de France s velkým sebezapřením a k dokončení třítýdenního etapového závodu ho motivovala prakticky jen vidina zisku zeleného trikotu. 

Z karambolu se ale dokázal zotavit a mohl se tak postavit na start v Aalste. „Na Tour to se mnou nevypadalo dobře, ale naštěstí jsem se dal dohromady a mohl dorazit i sem,“ řekl po závodě Peter Sagan pro web Sporza.

Sagan proměnil svou třetí účast v Aalste v třetí prvenství. Triumfoval tu i v letech 2012 a 2015. „Mám to tu velmi rád. Atmosféra tu je vždy fantastická a ani tento rok diváci nezklamali," chválil kulisu závodu Sagan, který za svůj triumf získal od pořadatelů tradiční klobouk a  velký kalich s pivem. 

Podle belgického webu HLN pondělní podvečerní závod na okruzích v Aalste sledovalo přibližně 55 tisíc diváků, kteří Saganovi projevovali velkou podporu. „Když se z ampliónů ozvalo jméno Sagan, hladina hluku dosáhla nového vrcholu,“ uvedl web hln.be.

Vzhledem k tomu, že tyto závody mají spíše exhibiční charakter, nepočítají se oficiálně mezi vítězství Saganovy  profesionální kariéry. Těch má aktuálně na kontě 109.

Slovenský expres nebude odpočívat ani po výhře v Aalste. Zúčastní se i úterního kritéria v Roeselare a čtvrtečního v Herentalse. „Kritéria považuji za oddychové závody. Po nich si ale vezmu tří až čtyř denní pauzu, po které se začnu připravovat na mistrovství Evropy,“ dodal.

Evropský šampionát se uskuteční 12. srpna ve skotském Glasgow. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud