19. března 2019 • 17:43

Úspěšná stáj Sky už zná nového majitele. Boháč jí nechá změnit jméno

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšný cyklistický tým Sky převezme 1. května chemická společnost Ineos, kterou vlastní nejbohatší Brit Jim Ratcliffe. Stáj se přejmenuje na Ineos a pod tímto názvem si odbude debut den po oficiálním převzetí na závodě Kolem Yorkshiru.



Ineos je největší soukromou firmou v Británii, zaměstnává přes 17 tisíc lidí. Ratcliffeův majetek podle loňského žebříčku Sunday Times činí 21 miliard liber.

Tým Sky vznikl v lednu 2010 s cílem mít prvního britského vítěze Tour de France. O dva roky později jej dokázal naplnit Bradley Wiggins. Na jeho úspěchy pak navázal Chris Froome, který Tour vyhrál čtyřikrát (2013, 2015, 2016, 2017). Dominanci jezdců Sky loni prodloužil Geraint Thomas. Froome navíc vyhrál i Vueltu a Giro d'Italia.

Loni v prosinci televizní společnost Sky oznámila, že své angažmá v týmu ukončí. Nový vlastník převezme všechny závazky Sky k jezdcům a dalším zaměstnancům.

"Dnešní oznámení je skvělou zprávou pro tým, cyklistické fanoušky i celý sport. Končí tím nejistota v týmu a rychlost, s jakou k tomu došlo, symbolizuje velkou důvěru v naši budoucnost. Tohle je začátek mimořádně vzrušující nové kapitoly pro nás všechny jako týmu Ineos," uvedl zakladatel týmu a jeho jediný dosavadní šéf Dave Brailsford.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud