15. května 2020 • 18:52

Nové Město na Moravě uvítá SP horských kol koncem září a začátkem října

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nové Město na Moravě bude 29. září a 4. října hostit dva závody Světového poháru v cross country na horských kolech. Elitní seriál měl původně na Vysočině příští týden začít, po změně termínů kvůli pandemii koronaviru tam na podzim naopak vyvrcholí. Aktualizovaný kalendář zveřejnila Mezinárodní cyklistická unie (UCI).



„Program bude od úterý do neděle. Diváci se tak mohou těšit na celkem pět závodních dnů, dvakrát se pojede short track a dvakrát klasické cross country, mezi tím den volna. Jsme rádi, že nám takovou možnost UCI dala, myslím, že je to pro všechny výhodné a jak týmy, tak i závodníci z toho mají radost,“ řekl serveru mtbs.cz šéf organizátorů v Novém Městě Petr Vaněk.

Nové Město také uvažovalo o pořádání červnového mistrovství světa, jehož se po vypuknutí pandemie vzdal německý Albstadt. Šampionát se nakonec bude konat 5. až 11. října v rakouském Leongangu, který měl původně hostit jen MS ve sjezdu, ale přibral si i boje o medaile v olympijském cross country.

Světový pohár bikerů odstartuje 5. září ve švýcarském Lenzerheide, poté se pojede v italském Val di Sole a francouzském Les Gets. Nové Město následně obstará dvěma závody generálku na MS a zároveň finále pětidílného seriálu. Poté se ještě budou konat další dvojité závody ve sjezdu v Mariboru a portugalské Louse.

Původně měl mít Světový pohár v cross country šest dílů, zrušeny byly závody ve Vallnordu a Mont-Sainte-Anne.

UCI dnes také uvedla, že MS ve foucrossu se uskuteční podle plánu 10. a 11. září ve Val di Sole a šampionát v maratonu o měsíc později oproti původnímu kalendáři 24. a 25. října v tureckém městě Sakarya.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud