Romana Barboříková
6. února 2021 • 14:56

Sagan uvízl na Kanárských ostrovech, měl pozitivní test na covid

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli se po kvalitním tréninku vracet zpět na pevninu starého kontinentu, jenže Peter Sagan se svými parťáky obdržel nepříjemnou zprávu. Trojnásobnému cyklistickému světovému šampionovi přišla SMS zpráva, která mu sdělila pozitivní výsledek testu na COVID-19. Závodník týmu Bora-hansgrohe tak musel ještě na Kanárských ostrovech do karantény. „Bohužel, výsledky nebyly takové, v jaké jsme doufali,“ napsal v sobotu dopoledne Sagan na sociálních sítích.



Slovenská cyklistická superstar byla na Kanárských ostrovech několik týdnů na tréninkovém kempu se svým bratrem Jurajem a dalším Slovákem Erikem Baškou (všichni jezdci týmu Bora-hansgrohe).

„V místní laboratoři jsme všichni tři podstoupili 29. ledna PCR testy, abychom mohli letět zpět domů. Bohužel, všechny tři naše testy na COVID-19 byly pozitivní,“ popsal Sagan na Instagramu. Současně ale své fanoušky uklidnil.

„Všichni se cítíme dobře, ale samozřejmě od obdržení zprávy zůstáváme v karanténě. Od té chvíle máme naprostou podporu celého týmu, rád bych poděkoval našemu manažerovi Ralphu Denkovi a celému lékařskému týmu. Ačkoliv jsme stovky kilometrů daleko a v izolaci, máme pocit, jako kdybychom byli vedle nich.“

Na ostrovech budou muset všichni tři zůstat až do dalších testů a jejich negativního výsledku. „Jsme pod dohledem a zůstaneme tady, dokud to bude nutné. Doufejme, že náš příští test už bude negativní a budeme moci znovu co nejdříve začít trénovat tak, jak jsme to měli v plánu,“ dodal sedminásobný majitel zeleného trikotu z Tour de France.

Poté, co budou výsledky dalších testů negativní, projdou podle vyjádření týmu všichni tři ještě dalšími zdravotními prohlídkami, než znovu začnou plně trénovat a závodit.

Největší potíží je karanténa a „uvěznění“ na Kanárských ostrovech pro Bašku, který je na soupisce německého celku na Tour de la Provence, která začíná 11. února. Saganův závodní program by měl odstartovat 27. února belgickou klasikou Omloop Het Nieuwblad.

„Načasování není ideální, ale na druhou stranu, není dobrý čas pro to nakazit se touto nemocí. Peter byl a je motivovaný do další sezony. V tuto chvíli je pro nás nejdůležitější, že žádný z nich nevykazuje závažné symptomy,“ řekl šéf týmu Denk.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud