5. června 2021 • 19:10

Smolař Štybar: první závod po operaci srdce a hned drsný pád!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českému cyklistovi Zdeňku Štybarovi návrat do pelotonu dva měsíce po operaci srdce nevyšel. Pětatřicetiletý člen týmu Deceuninck–Quick Step dnešní závod v Belgii Dwars door het Hageland po pádu nedokončil.



Štybar měl nehodu zhruba 40 km před cílem jednorázového závodu. Po pádu zůstal sedět na zemi s bolestivou grimasou, na několika místech roztrhaným trikotem a sedřenou kůží.

Zdeněk Štybar ve svém prvním závodě po operaci srdce ošklivě upadl
Zdeněk Štybar ve svém prvním závodě po operaci srdce ošklivě upadl

Zatím není jasné, zda sobotní karambol nějak ovlivní Štybarův další program, který zveřejnil v pátek na twitteru. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu uvedl, že další jednorázový podnik absolvuje hned v neděli v Bruggách, kde pojede Elfstedenronde na 193 km. Pak ho čeká etapový závod Kolem Belgie a národní šampionát v Bánovcích nad Bebravou, kde má v plánu časovku i závod s hromadným startem.

Štybar se začátkem dubna podrobil kvůli problémům se srdečním rytmem zákroku zvanému katetrizační ablace. Lékaře vyhledal poté, co se necítil dobře v závodě Gent-Wevelgem. Při ablaci lékaři pacientovi zavedou přes tříslo až do srdce katetr, pomocí něhož vyřeší falešné elektrické impulzy způsobující arytmii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud