Romana Barboříková
10. února 2023 • 17:45

Cyklokrosový šílenec: vykloubil si prst při pádu a hned si ho sám vrátil zpět

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vykloubené rameno při cyklistickém závodu? Nic až tak nezvyklého, při Tour de France to potkalo třeba i Primože Rogliče či jejího vítěze Gerainta Thomase. Ovšem aby si závodník vykloubenou část těla „nahodil“ zpět sám, to se jen tak nevidí. Nedávno to však předvedl kanadský cyklokrosař.



Zraky fanoušků a televizních kamer se při nedávném mistrovství světa v cyklokrosu upíraly hlavně na dva letité rivaly. Wout van Aert a Mathie van der Poel předvedli v Hoogerheide parádní bitvu o duhový trikot.

Ale zajímavá a také nevídaná věc se stala i kus za nimi. Hned v úvodním kole došlo k pádu ve velké rychlosti, jehož účastníkem byl Kanaďan Michael van den Ham. Zatímco další cyklokrosař se okamžitě zvednul, naskočil na kolo a pokračoval dál, Van den Ham do podobné akce musel vložit ještě jednu navíc: vrácení vykloubeného prsteníčku do původní pozice.

Sám pak po závodu na sociální sítě napsal, že jeho prst byl ohnutý v úhlu 45 stupňů. „Někdy se z toho prostě musíš dostat. Závod se pro mě vyvíjel celkem dobře, jenže…Smůla. Tohle už pro mě jednou pro vždy bude závod, kdy jsem si vykloubil prst a sám ho vrátil zpátky. Pořád si nejsem jistý, nad čím jsem, jestli vůbec nad něčím, přemýšlel. Ale zafungovalo to.“

Takto popsal svůj okamžitý nápad prst trhnutím vrátit zpět do původní polohy. Co ukázala vyšetření po závodě, ve kterém nakonec dojel na 33. příčce, už ale nenapsal.

Kanadský cyklista Michael van den Ham
Kanadský cyklista Michael van den Ham

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud