Romana Barboříková
Premium
17. března 2023 • 12:12

Pogačar je nejlepší, říká König k devíti výhrám. Proč neovládl loňskou Tour?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijde vám, že se cyklistická sezona teprve rozjíždí? To vás ovšem Tadej Pogačar, jeden z nejlepších závodníků současnosti, pořádně vyvede z omylu. Důkazem je už devět výher, které získal v rozmezí přesně měsíce. „Na to se dá říct jen jediné: famózní,“ prohlašuje bývalý profesionál Leopold König. Slovinec má před sebou až do Tour de France náročný program. Nemůže ho to zase stát žlutý dres? A proč to neklaplo loni?



Ve žlutém dresu projížděl v horské etapě cílem s rukama nad hlavou. Tadej Pogačar slavil vítězství. Nešlo však o opakované záběry z loňské Tour de France, nýbrž o týdenní etapový podnik Paříž-Nice. I tady soupeřil excelentní Slovinec se svým loňským přemožitelem Jonasem Vingegaardem. Jenže s tím rozdílem, že teď měl navrch.

Žádný závěr se z toho zatím dělat nedá. Do Tour de France zbývají ještě tři a půl měsíce. Jedno ale říci můžeme: muž, o kterém mnozí tvrdí, že je momentálně nejlepším cyklistou planety, do sezony vstoupil opět neuvěřitelně. Na kontě má před zítřejším monumentem Milán-San Remo, kde je jedním z favoritů, už úctyhodných 9 vítězství.

„Jedním slovem: famózní! Je to pro Pogačara neuvěřitelný vstup do sezony. Díval jsem se na jeho statistiky. Za poslední tři roky vyhrál 10 etapových závodů z 13. A

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud