Jan Barák
20. ledna 2015 • 13:19

Komu fandit? Dítě napsalo všem týmům NFL, odpověděl jediný

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáctiletého Cadea Popea z Oklahomy trápilo před Vánoci nachlazení. Jen pobývat na lůžku ho nebavilo, a tak zašel za rodiči s nevšedním nápadem. "Řekl nám, že by rád napsal všem týmům NFL. Že neví, komu fandit," prozradila Cadeova matka, velká fanynka Kansas City Chiefs.



Spolu s otcem, který drží palce St. Louis Rams, dali Cadeovi svolení, synek sedl ke stolu a začal psát. Hezky postaru, ručně na papír. 26. prosince odeslal šestnáct dopisů týmům z NFC (National Football Conference), po novém roce 5. ledna následovala druhá šestnáctka pro zástupce AFC (American Football Conference). Všechny adresoval do rukou výkonných ředitelů, vlastníků nebo prezidentů klubů.

"Proč jsem zvolil tento způsob? Je to sice mírně složitější, v případě odpovědi ale zase víte, že o vás má tým opravdu zájem," vysvětlil svou motivaci Cade, který na NFL kouká v televizi každou neděli, všední dny si krátí hraním NFL Fantasy.

Po čtrnácti dnech se Cade dočkal první a jediné odpovědi. "Zrovna jsem jela nakoupit, když přišel pošťák s balíkem z Caroliny," popisovala paní Popeová. "Cade byl zrovna ve škole, poslala jsem mu fotku, ať si tipne, kdo mu ji poslal. Dala jsem mu nápovědu, že budou hrát play off. Carolina Panthers, zněla jeho odpověd, trefil to."

Spolu s dresem Panthers a replikou helmy s podpisem hvězdného linebackera Luka Kuechlyho byl v krabici i Cadem zaslaný dopis doplněný o řádky vlastníka Panthers Jerryho Richardsona. "Bude nám ctí, pokud se Carolina Panthers stane tvým týmem. Snad budeš pyšný na způsob, jakým tě naše barvy budou reprezentovat," napsal první muž klubu.

Majitel Caroliny Pathers připsal k dopisu pár řádek Majitel Caroliny Pathers připsal k dopisu pár řádekFoto Repro: Youtube.com

Ředitel komunikace Panthers Steven Drummond novinářům vysvětlil, že Richardson věnoval psaní maximální pozornost. "Je z těch vlastníků, kteří všechny dopisy pročítají a na každý i osobně odpovídá."

A získala tedy Carolina nového fanouška? "Je to tak, byli jediní, kteří mi odpověděli, jsem jejich fanouškem," uzavřel Cade, který už vyhlíží novou sezonu. Z letošního play off NFL vyprovodil Panthers Seatlle, který si zahraje v Super Bowlu proti New England Patriots.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud