29. července 2015 • 15:09

Slavný quarterback má další problém, podle NFL zničil důkazy

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Quarterback New England Patriots Tom Brady neuspěl se svým odvoláním proti čtyřzápasovému trestu kvůli aféře s podhuštěnými balony v minulém play off. Komisionář ligy amerického fotbalu NFL Roger Goodell jeho argumenty neuznal a trest ponechal v platnosti. Zároveň Bradyho obvinil, že nechal záměrně zničit svůj telefon s důkazy.



Podle Goodella nemá Brady na svědomí jen podíl na nelegálním upravování balonů, ale také ničení důkazů, které mohly ve sledované kauze svědčit proti němu. Brady dostal trest na čtyři zápasy, což v NFL znamená celou čtvrtinu základní části sezony, na základě zprávy vyšetřovatele Teda Wellse. Podle ní bylo více pravděpodobné než ne, že Brady věděl o podhuštěných míčích, kterými házel během finálového zápasu konference AFC proti Indianapolis Colts.

„Nejpodstatnější nová informace, která se objevila ve spojitosti s odvoláním, bylo svědectví, že pan Brady nechal svého asistenta zničit mobilní telefon, který používal od roku 2014 v období, které zahrnovalo finálový zápas konference AFC a další týdny, kterých se týkalo vyšetřování,“ uvedl Goodell.

„Během čtyř měsíců, během kterých mobilní telefon používal, Brady napsal skoro 10 000 textovek, žádná z nich už ale nemůže být ze zařízení získána,“ uvedl Goodell.
Argument, že Brady dostatečně nespolupracoval s vyšetřovateli, byl jedním z hlavních důvodů, proč byl Brady za účast v kauze potrestán.

Hráčská asociace NFLPA nicméně s Goodellovými závěry nesouhlasí a žene případ k soudu. Brady se zřejmě bude snažit dosáhnout předběžného opatření, aby mohl hrát hned od prvního zápasu sezony.

Bradyho osud může mít významný vliv na vyhlídku úřadujících šampionů New England Patriots na postup do play off. Všichni jejich rivalové v divizi AFC East výrazně posílili a bez své hvězdy může mít New England potíže.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud