4. února 2019 • 04:56

Super Bowl: Patriots udolali Rams. Finále rozhodl jediný touchdown

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

New England Patriots! Tak zní jméno vítěze v pořadí 53. Super Bowlu a tedy i krále NFL. Tým kolem hvězdného Toma Bradyho dokázal porazit ve finále Los Angeles Rams 13:3 a připsal si šestý triumf v historii, čímž dorovnal rekord Pittsburghu Steelers. O triumfu Patriots rozhodl jediným touchdownem finále Sony Michel a dvěma proměněnými field goaly Stephen Gostkovski. 



Poslednímu zápasu sezony NFL vládly obrany. Po prvním poločase vedli Patriots díky proměněnému field goalu Stephena Gostkovskiho 3:0. Jednalo se o nejmenší počet bodů v prvním poločase od Super Bowlu IX, tedy od roku 1975.

Rams dokázali zapsat první body až ve třetí čtvrtině a stejně jako u soupeře to bylo po field goalu, který proměnil ze vzdálenosti 53 yardů Greg Zuerlein. Za stavu 3:3 se duel překlenul do závěrečného dějství a 53. Super Bowl se tak zapsal do historie tím, že v něm v prvních třech čtvrtinách nebyl k vidění ani jeden touchdown.

Toho se více než 80 tisíc diváků dočkalo až v 8. minutě čtvrté čtvrtiny a byl klíčový pro vývoj celého finále. Předcházel mu pas Toma Bradyho na Roba Gronkowskiho, který zachytil 27 yardovou přihrávku a přiblížil Patriots k end zóně. Hned následující rozehrávka znamenala touchdown, pro který si doběhl Sony Michel a nasměroval New England k zisku šestého Super Bowlu.

Tom Brady s majitelem New England Patriots Robertem Kraftem
Tom Brady s majitelem New England Patriots Robertem Kraftem

Vítěznou pojistku přidal 1 minutu a 16 sekund před koncem muž, který skóre finále otevřel. Gostkovski proměnil svůj druhý field goal v zápase a upravil na konečných 13:3 pro Patriots, kteří se tak mohli pošesté v historii radovat ze zisku trofeje Vince Lombardiho. 

„Je to skvělý den pro náš tým. Všechno se to stalo díky hráčům. Po celý rok tvrdě pracovali a všichni do jednoho jsou dnes šampiony. Rams jsou dobrým týmem, ale nám se podařilo zastavit všechny jejich běhy a dostat se na quarterbacka. Je to pro nás sladké vítězství. Mnoho lidí nás v polovině sezony odepisovalo, ale ukázali jsme, že jsme stále tu,“ uvedl po zápase trenér New England Patriots Bill Belichick.

„Fanoušci Patriots! Toto je vaše šesté vítězství za posledních 18 let, to je skutečně bezprecedentní úspěch. Jsem za něj vděčný všem hráčům a trenérům. Dva muži jsou tu ale výjimeční a tvoří historii NFL. Bill Belichick a Tom Brady. Díky jejich tvrdé práci a skvělému vedení mohu znovu říct, že všichni Patrioti jsou opět šampioni,“ řekl po vítězném Super Bowlu majitel New England Patriots Robert Kraft.

Super Bowl, finále NFL v americkém fotbale v Atlantě:

New England Patriots - Los Angeles Rams 13:3 (0:0, 3:0, 0:3, 10:0)

Tom Brady s majitelem New England Patriots Robertem Kraftem
Tom Brady s majitelem New England Patriots Robertem Kraftem

Stadion za 33 miliard! V čem je aréna pro Super Bowl tak speciální?
Video se připravuje ...

Super Bowl 2019: Jaké reklamy si připravily slavné automobilky? Čtěte zde »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud