9. dubna 2019 • 09:17

Nováček z Ústí nad Labem v lize amerického fotbalu prohrál s Padubicemi

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE
Američtí fotbalisté Ústí nad Labem Blades nestačili při premiéře v Paddock lize na Pardubice Stallions. Lonští vítězové druhé nejvyšší ligy podlehli soupeřům 9:20. Pardubice si hned v první čtvrtině připsali touchdown a v závěru přidali ještě šest bodů. V rámci kola si poradili Pilsen Patriots s brněnskými Alligators 38:21.


Ústečtí hráči nechtěli před sezonou nic podcenit. Do svých řad angažovali trenéra Daniela Leška, který vedl i českou reprezentaci. Navíc s týmem Prague Black Panthers sbíral tituly. Kapitánem a quarterbackem se stal Pavel Mráz, reprezentant se zkušenostmi z Black Panthers. Při premiérovém duelu na domácím stadionu v Ústí nad Labem se však do vedení dostali soupeři, když pardubický Tomáš Jelínek skóroval po přihrávce od Raymonda Catapana. Ten nahrával také na druhý pardubický touchdown Janu Horáčkovi.
 
V závěrečné čtvrtině zařídil šest bodů domácí Marek Hruboň. „Premiéra v nejvyšší lize nebyla vůbec špatná. Naše největší výhoda je v tom, že se na základě trenérských rad dokážeme adaptovat na průběh utkání a uzpůsobit tomu hru. Věřím, že budeme v následujících zápasech úspěšní,“ prohlásil Marek Hruboň, kicker z Ústí nad Labem Blades. 

Ve druhém utkání tohoto kola Paddock ligy přehráli američtí fotbalisté Pilsen Patriots poměrem 38:21 tým Brno Alligators. O úspěchu rozhodly plzeňské posily ze zahraničí. Nový americký quarterback Ryan Pahos ve spolupráci s Anthony Ratliffem táhli Patriots k vítězství. „Hrály proti sobě dva vyrovnané týmy. Byla to velká přetahovaná a čekalo se, která obrana dokáže vystavit soupeři stopku. Naštěstí se to podařilo naší obraně,” uvedl k zápasu Američan Jesse Thompson, který je v Plzni nově trenérem.
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud