15. listopadu 2019 • 14:50

Úlet mladé hvězdy! Jednička draftu praštila soupeře helmou do hlavy

Autor: ms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Clevelandu směřovali k poklidné výhře nad divizním rivalem Pittsburg Steelers 24:7, když osm sekund před koncem přišel obrovský zkrat domácí hvězdy Mylese Garretta. Ten strhl quarterbackovi Masonu Rudolphovi helmu, kterou se po něm ohnal a udeřil ho do hlavy. Takové chování se v NFL neobejde bez zápasové suspendace a defensive enda Browns zřejmě čeká vynucená pauza.



Jednička draftu z roku 2017, velká naděje do obranných řad podceňovaného a tápajícího týmu z města na pobřeží Erijského jezera. Právě Myles Garrett měl být hlavní hvězdou obrany Browns, od kterých se po příchodu útočných hvězd, wide receiverů Odella Beckhama Jr. a Jarvise Landryho, letos čekaly skvělé výsledky odpovídající síle kádru. V Clevelandu ale stále hledají způsob, jak obranu a útok vyladit tak, aby tým pravidelně vyhrával.

Důležitý zápas s divizním rivalem z Pittsburgu sice zvládli a oživili tak naději na play off, ale kvůli zkratu Garretta v závěru přijdou o jednu z opor týmu. Třiadvacetiletý defensive end se na obranné činnosti týmu podílí v průměru jedním sackem na zápas.

Skládka Masona Rudolpha však přišla až po odhození míče. Akce pokračovala a hostujícímu rozehrávači se nelíbilo, jak Garrett celou situaci dohrává. Oba borci se tak dostali do ostré výměny názorů. Při té mu Garrett strhl helmu, kterou se po něm následně ohnal a uděřil hostujícího quarterbacka do hlavy.

„Udělal jsem chybu, ztratil jsem svůj klid a velmi toho lituji. Bylo to hloupé. Ublíží to našemu týmu,“ reagoval smutně pro americká média po zápase Garrett. Z končícího utkání byl vyloučen a zároveň je tedy jisté, že ho nemine trest od NFL podobně jako linebackera Vontaze Burficta z Oaklandu Raiders, který v září dostal roční suspendaci za nepřiměřeně tvrdý hit na Jacka Doylea z Inndianapolis Colts.

I na domácím rozehrávači Bakeru Mayfieldovi bylo znát, že vítězství má velmi hořkou příchuť. „Neviděl jsem, jak celá situace začala, ale jeho chování je neomluvitelné a on to, doufám, ví,“ hodnotil okamžitě po skončení zápasu zkrat Garretta.

„Nevíme, na jak dlouho bude suspendován, ale jeho absence oslabí tým. Takové přešlapy nemůžeme dělat. Je to trochu historie našeho týmu, že si neustále sami ubližujeme,“ dodal čtyřiadvacetiletý Mayfield.

Bývalý ligový rozhodčí Mike Pereira pro FOX Sports uvedl, že neočekává roční suspendaci, ale několik zápasů se zřejmě Browns budou muset bez Garretta obejít. I kvůli jeho předchozím, prozatím disciplinárně netrestaným prohřeškům na rozehrávačích soupeře, očekává čtyřzápasový trest.

Disciplinární komise se zřejmě bude zabývat i dalšími aktéry vyhrocené situace včetně Rudolpha.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud