18. ledna 2021 • 18:40

Místo klidu horor! Mahomesovi málem utrhli hlavu, Kansas spasil náhradník

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z klidné cesty do dalšího kola se obhájci Super Bowlu propadli do vynervovaného hororu. V zápase play off NFL proti Clevelandu přišli Kansas City Chiefs o zraněného quarterbacka Patricka Mahomese, který v létě podepsal rekordní smlouvu za 503 milionů dolarů. Podržel je však náhradník Chad Henne, Chiefs vyhráli 22:17 a jsou v konferenčním finále.



Devítibodové vedení v kapse a pod centrem nejlepší quarterback na světě. Chiefs to v polovině třetí čtvrtiny divizního kola proti Browns neměli špatně rozehrané. Pak se ale Patrick Mahomes rozběhl s míčem a dostal naloženo od linebackera soupeře Macka Wilsona. Při pádu si Mahomes viditelně neublížil, v souboji na zemi ho ale Wilson vzal za hlavu a potáhl si ho jako látkovou panenku.

„Oh! Oh! Je absolutně zmatený!“ hlásil televizní komentátor s netajeným zděšením.

Mahomes se zvedal nahoru jako boxer po knockoutu. A jestli něco NFL chce, tak tohle ne. Mahomes je tváří ligy, mladým géniem, který hraje jako by spadl z vesmíru. A taky si podle toho vydělává.

Jenže teď musel povinně do lékařského stanu, pak rovnou do šatny. A za chvíli už v televizní grafice svítila informace: Mahomes je ze hry kvůli podezření na otřes mozku. Do hry tak místo hvězdy musel pětatřicetiletý veterán Chad Henne, který naposledy pravidelně hrával při svém angažmá v Jacksonville před sedmi lety.

Bylo to něm a Henne nezklamal. Hodil sice hloupou interception, kterou Browns zachytili ve vlastní end zoně. Ale v kritických momentech před koncem zápasu zářil. Úžasným třináctiyardovým během se během klíčového drivu dostal ze zoufalé pozice, pak přihrávkou na Tyreeka Hilla zařídil první down a tím bylo hotovo. Browns už mohli jen sledovat, jak ubíhá čas.

Chiefs jsou tedy v konferenčním finále, kde je čekají Buffalo Bills. Jenže bude hrát v neděli Mahomes? V prvních hodinách po zápase to zatím vůbec nebylo jasné.

„Dostal ránu zezadu do hlavy. Teď se mu daří skvěle. Takže to je pozitivní. Prošel všemi úkony, kterými měl,“ hodnotil se znatelnou nadějí kouč Chiefs Andy Reid.

Zatím je ale ještě příliš brzy. Otřesy mozku jsou nevyzpytatelná zranění. Chiefs se o Mahomesově nasazení rozhodnou až v průběhu týdne.

Vše o Super Bowl 2021 >>

Hvězdný Patrick Mahomes se zranil, Kansas vydřel postup i bez něj
Hvězdný Patrick Mahomes se zranil, Kansas vydřel postup i bez něj

„Je v protokolu, kterým musí projít, aby mohl hrát v konferenčním finále,“ vysvětloval NFL insider ESPN Adam Schefter. „Chiefs jsou opatrně optimističtí, že to tak bude. Ale nevíme, jak věci půjdou. Stává se, že hráči se v pondělí cítí dobře, ale pak se jejich stav zhorší.“

Tady se možná rozhoduje o vítězi Super Bowlu. Protože Bills se skvělým mladým quarterbackem Joshem Allenem, zbraněmi v útoku a neúprosnou obranou, budou pro Chiefs soupeřem i s Mahomesem v sestavě.

„Pokud by Mahomes nemohl hrát, Bills budou lehkým favoritem,“ řekl pro ESPN John Murray, bookmaker z Las Vegas.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud