11. září 2012 • 00:16

Další výhra českých baseballistů, tentokrát porazili Francii

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra nad mistry světa české hráče parádně „nakopla“ a jejich zlepšený výkon dnes „odnesla“ Francie. Zvítězili jsme 6:0. Soustředěným výkonem jsme tak oplatili Francouzům porážku z ME 2010 a navýšili své šance na boje o medaile. 



Sestava:

P – Boris Bokaj; C – Čech, 1B – Budský, 2B – Hajtmar, 3B – Drábek, SS – Schneider, RF – Veselý, CF – Hejma, LF – Malík; DH –Sládek, v 9. směně Červenka Martin

Začátek utkání byl podobný tomu včerejšímu. Sem tam hit a běžci na metách, ale žádná vážnější situace. Ve 4. hře zavelel k útoku singlem Jan Drábek. Po odpalu Sládka a BB Budského máme obsazenou 1. a2.metu. Další single Petra Čecha posílá Drábka domů a Budského na 3. metu. Hejma pálí do pravého pole, riskantní obranný zákrok nevychází a Matěj tak obsazuje 3. metu a my získáváme další dva body. Veselý pálí na spojku, která chybuje a rázem je tu vedení českého týmu 4:0. Francouzi reagují až v dohrávce 8. směny, kdy se jim podaří odpálit 2 hity, ale body nezískávají žádné. Tou dobou vedeme již 6:0. Neudržitelný Matěj Hejma pálí dvoumetový odpal a pro bod běží Pavel Budský. I Matěj nakonec šlape domácí metu po posunu Veselého a singlu Hajtmara. Francie nemá čím odpovědět, Boris Bokaj na kopci je nad její síly.

Na pálce exceloval Matěj Hejma – 3 ze 4, z toho 1x 2B a 3B, 3 RBI, 2 body. Dobře mu sekundovali Pavel Budský (3/3, 2 body) a Jakub Hajtmar (2/4, 1 RBI). Complete game odházel a s pomocí pole udržel nulu Boris Bokaj, který zatížil pálkaře soupeře celkem 10 SO. I pole tentokrát pracovalo bezchybně.

Utkání trvalo 2:20 hodiny a přihlíželo mu necelých 200 diváků.

Čeští hráči mají postup do finálové skupiny ve svých rukách. Skupina je zamotaná, ale výhra nad Belgií by měla být jistotou. Za určitých okolností – vítězství Německa a Nizozemska – nám stačí i těsná prohra. To jsou ale pouze spekulace. Rozhodovat se bude na hřišti.

Ve druhé skupině si to o přímý postup rozdá Řecko se Švédskem. Řekové mají více zkušeností, zúčastnili se loňského MS, kde skončili na 15. místě. Švédsko má na svém kontě 6. příčku z ME 2007 a 5. z ME 2010.

Ostatní dnešní utkání:

Tři zápasy s nulou na jedné straně, dva ukončené zápasy po 7. směně, trochu překvapivá výhra Belgie nad Brity a již čtvrté vítězství v řadě obhájců evropského titulu. To je stručná charakteristika dnešního dne.

Chorvatsko – Rusko                 8:4

Švédsko – Španělsko              1:13 (7.směna)

Belgie – Velká Británie            10:7

Belgie prohrávala 0:3, vedla 6:3, prohrávala 6:7, ale nakonec bere výhru. Rozhodla o tom dohrávka 8. směny a belgická pálkařská smršť (single, double, triple) na 2 auty.

Itálie – Řecko                              7:0

Řekové nepotvrzují dobré výkony z minulého ME a proti Itálii nezískali ani bod, i když do 8.směny drželi alespoň přijatelný výsledek. Jenže pak se do svého odpalu opřel Christopher Colabello a homerunem do středního poslal poslal domů všechny své spoluhráče – gradslam.

Nizozemsko – Německo        10:0 (7. směna)

Očekávaný souboj o první příčku v tabulce skončil jednoznačným vítězství domácího týmu. Jakoby včerejší prohra s naší reprezentací byla jen takovou malou epizodkou. Nizozemci vyhráli opět s nulou a ukončili zápas po 7. směně rozdílem. Stačily jim k tomu dva pořádné útoky. První přišel ve 3. směně, když na dva auty odpálil triple Hainley Statia, a poté po dvoumetovém odpalu Samse, ještě sám skóroval. Jakýkoli náznak odporu zlomili nizozemští hráči ve směně následující a ziskem 7doběhů určili ráz celému zápasu.

Pořadí Skupina A (W/L):

  1. Itálie             4/0
  2. Španělsko      3/1
  3. Řecko            2/2
  4. Švédsko         2/2
  5. Chorvatsko     1/3
  6. Rusko            1/3

Pořadí Skupina B (W/L):

  1. Německo         3/1
  2. Nizozemsko     3/1
  3. Česko             2/2
  4. Francie            2/2
  5. Belgie             1/3
  6. Velká Británie  1/3

Dobře si na turnaji vede i náš zástupce ve sboru rozhodčích. František Přibyl rozhodoval jako hlavní pondělní důležitý duel mezi domácími a Německem. V úterý je nominován na první metu na neméně důležité utkání mezi Řeckem a Švédskem Vítěz bere postup.

Úterní program:

14:00    Německo - Francie (v roce 2010 10:9)

14:00    Španělsko – Chorvatsko (v roce 2010 7:6)

14:00    Řecko – Švédsko (v roce 2010 12:9)

19:30    Velká Británie - Nizozemsko

19:30    Rusko - Itálie

19:30    Česko – Belgie (v roce 2010 10:1)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud