3. května 2013 • 08:51

Souboj posledních dvou mistrů tahákem dalšího kola Extraligy

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké brněnské a malé pražské derby budou k vidění v sobotních zápasech Extraligy. Navázat na svůj středeční úspěch budou chtít v Olomouci hráči Arrows. Eagles čeká opět cesta do Brna, tentokrát k utkání s Hrochy.



Loňský, Draci Brno, a předloňský, Technika Brno, mistr se střetnou v sobotu na Kraví hoře. Loňská vzájemná bilance byla příznivější pro Techniku 3:2. V současné chvíli jsou ale v lepším rozpoložení Draci, kteří ještě letos neprohráli. Technika zaváhala doma s Arrows, ale proti městskému rivalovi se určitě bude chtít vytáhnout. Bude spoléhat na své homerunáře Marka, Menšík a Sázavského a výbornou znalost domácího prostředí. Ale i Draci mají silný a vyrovnaný útok, ze kterého může kdokoli vystrčit růžky. Na nadhozu se daří dračímu duu Sobotka – Minařík, které si prozatím připsalo celkem 6 vítězství. Tři výhry má na svém kontě Trevor Caughey z Techniky. Uvidíme, jak manažeři obou týmů sestaví na dva zápasy své nadhazovačské baterie. Hraje se od 13:00 a 16:00, rozhodčími jsou Jiří Kroupa, Vladimír Richter a Miroslav Cejpek. 

První souboje v Extralize spolu svedou dva pražské týmy – Kotlářka Praha a Tempo Titans Praha. V historii samostatné české soutěže se v této fázi ještě nikdy nepotkali. V roce 2009, kdy Titáni hráli Extraligu, startovala Kotlářka v ČML. Domácí jsou zoceleni dvěma výhrami nad Skokany, Tempo mělo ve středu volno a rádo by rozšířilo počet výher. Nováček měl těžký los a většinu zápasů odehrál na hřištích soupeřů. V týmových pálkařských statistikách jsou nepatrné rozdíly Kotlářka BA .263, Tempo .244. V polařských je rozdíl malinko výraznější Kotlářka FA .960, Tempo .956. Fanoušci mohou přijít povzbuzovat do areálu Na Markétě od 13:00 a 16:00. Utkání řídí František Přibyl, Miroslav Kaigl, Tomáš Černý a Moravec. 

Skokani Olomouc přivítají na svém hřišti Arrows Ostrava. V historické bilanci vzájemných zápasů jsou na tom lépe ostravští 28:15, vloni se více dařilo olomouckým 3:2. V letošní tabulce dělí soupeře jedno vítězství. Středeční vložené zápasy vyšly lépe hostům, kteří zvítězili na Technice a jedou tak do Olomouce psychicky posilněni. Skokani podlehli Kotlářce, ale zejména ve druhém utkání předvedli pěkný výkon, takže mají rozhodně na čem stavět. Mají ve svém středu tři pálkaře s 9 hity – Kovaříka, Utěšeného a Vojáka, Arrows pálkařsky drží Malík, Čech a Navrátil. Utkání se hrají od 13:00 a 16:00 hod. za rozhodcovského dohledu Radka Mlčáka a Romana Drápala. 

Hroši Brno hostí pražské Eagles a potřebovali by bodovat, aby se dostali do lepší půlky tabulky. Eagles drží 3. místo, ale tlačí se na ně jejich pražský konkurent z Kotlářky. Domácí si hýčkají hlavně Ján Jablonku, autora 15 hitů, Eagles dva autory 3 homerunů Matěje Hejmu a Toma Warda. Necháme se překvapit, zda svou bilanci všichni ještě vylepší. Olomoucký kauč Justin Prinstein bude vybírat mezi 8 nadhazovači, z nichž 2 výhry zajistil Marek Bošanský. Richard Kania jich zatím v soutěži využil 6 a vítězní byli David Bárta a Tomáš Duffek. Hraje se opět ve 13:00 a 18:00 hod. Rozhodčími střetnutí jsou Roman Kachtík, Adam Gartšík a Miroslav Konvalinka.

Opět se bude na všech hřištích na co dívat, letošní rok se předhánějí zejména pálkaři, takže všechny zápasy jsou pro diváky atraktivní.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud