20. března 2017 • 22:24

Osobností baseballové extraligy se stal Martin Schneider z Draků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Schneider z Draků Brno byl vyhlášen osobností české baseballové extraligy za rok 2016. Na slavnostním večeru Baseball Czech Gala v pražském Centru sportovní medicíny se týmem roku stali podle očekávání právě Draci Brno, kteří v minulém roce získali jubilejní dvacátý extraligový titul.



"Každý rok chceme vyhrát titul. Doufáme, že ho získáme znovu, ale o trochu snadněji," řekl chytač Draků Petr Čech. Draci zdolali ve finále Kotlářku Praha až v rozhodujícím pátém zápase. Nová sezona odstartuje 31. března.

Draci ovládli i další kategorie. Nejužitečnějším hráčem extraligy byl zvolen nadhazovač Michal Sobotka a trenérem roku Arnošt Nesňal.

Nejlepším nadhazovačem základní části i play off byl vyhlášen Boris Bokaj z Arrows Ostrava. Reprezentační nadhazovač v základní části z dvanácti utkání vyhrál deset a nadělil 58 strikeautů, v play off přidal ve 12 směnách deset strikeautů.

Nejvíce homerunů odpálili v základní části Matěj Hejma z Eagles Praha a Mitchell Nilsson z Kotlářky, oba jich předvedli čtrnáct. "Myslím, že je to tak akorát. Jsem se sezonou spokojen," řekl Hejma, který za kariéru dal 64 odpalů přes plot.

Nejlepším rozhodčím roku se stal František Přibyl, který se nyní účastnil World Baseball Classic. Cenu za dlouholetý trenérský přínos obdržel Petr Aubrecht z Kotlářky a do Síně slávy byli uvedeni Eduard Hais a Vladimír Horáček.

BASEBALLOVÝ GALAVEČER, ceny pro nejlepší hráče baseballové extraligy

Základní část, nejlepší pálkař: Petr Síla (Kotlářka Praha). Nejlepší nadhazovač: Boris Bokaj (Arrows Ostrava). Nejlepší polař: Martin Střítecký (Technika Brno). Nejvíce homerunů: Matěj Hejma (Eagles Praha), Mitchell Nilsson (Kotlářka Praha).
Play off, nejlepší pálkař: Michal Ondráček (Hroši Brno). Nejlepší nadhazovač: Boris Bokaj (Arrows Ostrava). MVP: Martin Sobotka (Draci Brno). Největší osobnost extraligy: Martin Schneider (Draci Brno). Trenér roku: Arnošt Nesňal (Draci Brno). Dlouholetý trenérský přínos: Petr Aubrecht (Kotlářka Praha). Nejlepší extraligový tým: Draci Brno. Rozhodčí roku: František Přibyl. Síň slávy: Eduard Hais a Vladimír Horáček.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud