7. srpna 2019 • 22:40

Baseballisté načali ME hráčů do 23 let výhrou. Menšík odpálil grandslam!

Autor: rau
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká baseballová reprezentace do 23 let vstoupila do skupiny B domácího mistrovství Evropy vítězstvím, když v areálu pražského Tempa přehrála Chorvatsko 10:6.



Svěřenci Vladimíra Chlupa se hned v první směně ujali vedení 3:0, což jim dodalo potřebný klid. „Na takovém turnaji je vždycky první zápas nervózní. Důležité je, že jsme zvítězili a teď už pojedeme na pohodu dál,“ věří hlavní trenér.

Spokojený byl po všech stránkách. Solidní výkon předvedli nadhazovači Furko, Padyšák a Ercoli, dařilo se útoku a skálopevně působila i defenziva. „Obrana hrála perfektně. Vojta Menšík s Martinem Červinkou měli krásné zákroky. Neudělali jsme chybu, to je důležité,“ těšilo Chlupa.

Hvězdou zápasu se stal první muž českého pořadí pálkařů Vojtěch Menšík, jenž v páté směně dlouhým odpalem za plot stáhl čtyři body a navýšil vedení na 10:2. „Pálit jsme začali postupně. Martin Mužík dal krásný dvoubodový homerun a všechno završil Vojta grandslamem. Ten definitivně zlomil odpor Chorvatů,“ řekl kouč.

Pro první český bod v utkání proti Chorvatsku doběhl Marek Chlup
Pro první český bod v utkání proti Chorvatsku doběhl Marek Chlup

Chlup ocenil, že se soupeř nevzdal a bojoval do posledního nadhozu. „V poslední směně Chorvaté ještě zabrali, zaznamenali tříbodový homerun, ale to už jsme při dvou outech situaci kontrolovali a došli si pro vítězství,“ popisoval jemně dramatickou zápletku v koncovce.

Druhý zápas čeká český výběr ve čtvrtek od 15:45, kdy vstoupí jako favorit do souboje s Ukrajinou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud