20. září 2019 • 17:41

Baseballisté v olympijské kvalifikaci poprvé vyhráli, smetli JAR

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští baseballisté se v evropsko-africké olympijské kvalifikaci dočkali první výhry. V Parmě dnes porazili Jihoafrickou republiku jasně 11:1 předčasně po 8. směně, v které Martin Mužík odpálil grandslam. Stále tak český tým drží alespoň teoretickou naději na přímý postup do Tokia 2020.



Baseballisté mají na kontě výhru a dvě porážky. V sobotu narazí na Izrael, v neděli na Španělsko a oba zápasy musí vyhrát, aby měli ještě šanci na postup nebo skončili druzí a hráli dodatečnou kvalifikaci příští rok na Tchaj-wanu.

"Naděje pořád je. A jak se říká, naděje umírá poslední," řekl první metař Daniel Vavruša. "Máme před sebou poslední dva zápasy sezony a jdeme na krev," dodal nadhazovač Boris Bokaj, který povolil Jihoafričanům bod ve druhé směně, ale ustál plné mety ve třetí a jinak se mu dařilo sedm směn s pomocí obrany útok soupeře udržet.

Po prohrách s favorizovanými Nizozemci (1:4) a Italy (1:5) se Češi vypořádali s výběrem JAR, který dopoledne dohrával zápas s Itálií a prohrál až v nastavené směně 4:10. Vavruša k tomu pomohl dvoumetovým odpalem ve čtvrté směně, kterým stáhl dva body a otočil na 2:1. "Jsem rád, že jsem pomohl zlomit zápas," oddechl si.

O směnu později Jihoafričanům nevyšlo střídání nadhazovače a Češi přidali čtyři body. Při Cahillově působení na "kopci" naplnili mety a odpaly chytače Čecha a Mužíka znamenaly tři body. A šestý umožnil chybou nadhazovač.

Osmou směnu úspěšně odházel letošní mistr Evropy do 23 let Hlouch. V dohrávce přidali baseballisté další bod, načež po Mužíkově homerunu do levého pole při obsazených metách narostlo skóre na 11:1 a utkání skončilo rozdílem. "Chtěl jsem balon trefit tvrdě a skončilo to za plotem," usmíval se Mužík.

Evropsko-africká olympijská kvalifikace v baseballu v Parmě a Boloni:

ČR - JAR 11:1, Itálie - JAR 10:4,

20:00 Itálie - Izrael, Nizozemsko - Španělsko.

Tabulka:

1. Itálie 2 2 0 100
2. Izrael 2 2 0 100
3. Španělsko 2 1 1 50,0
4. Nizozemsko 2 1 1 50,0
5. ČR 3 1 2 33,3
6. JAR 3 0 3 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud