4. června 2012 • 11:47

VIDEO: Woods nadchl. Nejlepší rána, co jsem kdy viděl, řekl Nicklaus

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfista Tiger Woods sice už není nepřemožitelným světovým králem, smysl pro drama a skvělé ruce mu ale zůstaly dodnes. Turnaji v americkém Dublinu vyhrál po skvělé stíhací jízdě ranou na 16. jamce, kterou dokonce legendární Jack Nicklaus označil za nejlepší, jakou za daných podmínek ve svém životě viděl.



Woodsova hvězdná chvilka přišla při druhé ráně na tříparové šestnáctce, kterou z hrubého travnatého porostu, čelem k vodní ploše, poslal fantasticky přímo do jamky.

V té chvíli byl ještě druhým hráčem celkového pořadí, ale po tomto magickém úderu nebylo pochyb, kdo dorazí do cíle jako vítěz. Do té doby vedoucí Rory Sabbatini tlak neunesl, naopak Woods na posledních čtyřech jamkách ubral ze svého skóre tři rány.

„Kdyby zahrál dlouze, dostal by se do vody a turnaj pro něho skončil. Kdyby zahrál krátce, byl by ve stejně těžké pozici,“ řekl Nicklaus, osobně hostitel turnaje. „Za takových podmínek jsem lepší ránu nikdy neviděl. Nikdy v životě,“ poklonil se Woodsovi.

Ten vyhrál svůj již 73. titul na okruhu PGA Tour a vyrovnal tím práce Nicklause na druhém místě historického pořadí. Lepší je již jen Sam Snead s dvaaosmdesáti prvenstvími.

Kromě toho se Woods vytáhl na 4. místo světového žebříčku a nenápadně se opět přibližuje samotnému vrcholu.

VIDEO: Skvěle zahraný úder Tigera Woodse.


Letos se mu daří vyznamenávat se v konfrontaci s hvězdami minulosti. Vyhrál turnaj Arnold Palmer Invitational (Palmer vyhrál 62 turnajů na PGA Tour a je jedním z největších ikon historie golfu) i turnaj pod patronátem Jacka Nicklause.

Svoji ohromující ránu na jamce číslo 16 přirovnal Woods ke svému sedm let kousku na Masters, kde byl zřejmě na vrcholu svých sil. Tehdy se míček z obtížné pozice dokutálel až na hranu a po nervydrásajícím čekání se lehce překulil dovnitř.

O jeho nedělním úderu se bude mluvit možná taky dalších sedm let. Leda by tomu sám Woods zamezil něčím ještě lepším, třeba na US Open za necelé dva týdny.

Tam se bude pokoušet přidat do sbírky další trofej z turnaje nejvyšší kategorie major. Dosud jich má čtrnáct. Nicklaus, který historické pořadí vede, jich vyhrál o čtyři více.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud