Ondřej Němec
12. března 2018 • 21:40

Vzkříšení legendy? Woods po čtvrté operaci zazářil a zastínil i vítěze

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potlesk pro comeback krále, právě toho se dočkal Tiger Woods na PGA Tour. I když titul z Valspar Championship v americkém Palm Harbor nakonec přebíral Angličan Paul Casey, americký hrdina předvedl tak skvělý výkon, že si vysloužil jednoznačně největší ovace. Sám ale spokojený nebyl. „Měl jsem šanci turnaj vyhrát, a kdybych pár patů dal, byl by to úplně jiný příběh,“ komentoval sebekriticky. Fanoušci golfu však jeho výsledky vnímali jako jasný příslib vzkříšení legendy.



Návrat v plné síle! Pomyslel si asi každý, kdo sledoval výkony Tigera Woodse na PGA tour. Ač skončil o ránu za Paulem Caseym z Anglie a umístil se na děleném druhém místě, bylo jasné, že se mu opět vrací výkonnost. Zahraničí tisk dokonce píše o „záblescích nejlepších let“ legendárního golfisty.

Bývalý první hráč světa a vítěz 14 majorů hrál čtvrtý turnaj na PGA Tour po návratu od čtvrté operace zad, kterou podstoupil loni v dubnu. A útočil na svůj 80. titul na americké sérii. Všechna čtyři kola odehrál pod par. Nicméně ve finále neproměnil několik nadějných patů.

„Udělal jsem několik chyb, v sobotu jsem dvakrát trefil vodu, ale celkově můžu říct, že mám za sebou povedený týden. Zlepšuju se a věřím, že dál budu,“ řekl Woods s ohledem k blížícímu se prvnímu majoru sezony, dubnovému Masters.

VIDEO: Podívejte se, jak Tiger nadchl fanoušky PGA Tour

Na Floridě v neděli zahrál birdie hned na první jamce, ale na čtvrté udělal bogey. Diváky nadchl dlouhým patem do birdie na sedmnáctce a na poslední jamce si mohl vynutit play off s Caseym, ale obtížný pat do birdie netrefil.

„Bohužel jsem se necítil jistě při hře železy, proto jsem hrál trošku konzervativně,“ přiznal Woods, který na PGA Tour naposledy slavil titul v roce 2013.

Casey zahrál výtečné závěrečné kolo za 65 ran a zvítězil s celkovým skóre -10. „Není to nejdůležitější výhra mé kariéry, ale určitě jedna z nejuspokojivějších, protože jsem hrál fakt dobře,“ konstatoval spokojeně vítěz třinácti turnajů na European Tour.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud