Radek Špryňar
11. října 2022 • 20:00

Bosák a spol. těsně pod „bednou“. Na Konopišti vyhráli Rakušané

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenácté European Masters of Golf Playing Journalist, jehož dějištěm byla minulý týden obě hřiště Golf&Spa Resortu Konopiště, ovládl tým novinářů Rakouska, který tak obhájil vítězství z posledního evropského šampionátu před třemi lety v rakouském Murhofu. Český novinářský tým, jehož hlavní tváří byl komentátor Jaromír Bosák, obsadil v dvoudenním klání čtvrté místo.



Po prvním středečním kole na hřišti d’Este bylo skóre na prvních příčkách hodně vyrovnané. O vedení se dělili Italové s Němci, jen o bod pozadu byli Rakušané. Český tým na čtvrté pozici už přece jen ztrácel víc – šestnáct bodů na pomyslné stupně vítězů.

Po druhém dni na osmnácti jamkách hřiště Radecký ale už bylo jasno – Rakušané zabrali a s celkovým počtem 477 bodů zvítězili s náskokem devíti bodů před druhou Itálií.

Na třetí příčku se propadlo Německo, které ale uhájilo svůj náskok před českým týmem. Ten se sice z původních 19 bodů snížil o pět na čtrnáct, ale to už nic nezměnilo na to, že Češi už poněkolikáté skončili na nepopulárním čtvrtém místě.

Hrálo se formátem stableford s přepočtem na tři čtvrtiny hracího handicapu, což bylo jistou výhodou pro hráče s nižšími handicapy, jimž se tak z hracího handicapu odečítalo méně. I to dokázali Rakušané využít vzhledem k tomu, že měli v desetičlenném týmu šest hráčů se singl handicapem.

Nejlepší výsledné skóre, tedy počet získaných stablefordových bodů mezi jednotlivci měl Jörg Schlockermann z Německa, který uhrál celkem 67 bodů (39+28).

V novinářských týmech se objevilo i několik známých tváří, mj. bývalý obránce AC Milán a nyní televizní expert italského vysílání Sky Sport Stefano Nava, reportér německého Eurosportu Oliver Sequenz, či český sportovní televizní komentátor Jaromír Bosák.

Toho v českém týmu doplnili Jan Kučmáš (AMI), Jindřich Malý (ttg.cz), Tomáš Pokorný (Blesk), Pavel Skořepa (CNN Prima News), Milan Svoboda (Česká televize), Radek Špryňar (deník Sport a web iSport.cz), Pavel Vondráček (info.cz), Amara Zemplinerová (Travel Digest) a Alois Žatkuliak (Golfextra.cz).

Tradiční kapitán týmu Pavel Mandys (iLiteratura.cz) letos přijal roli nehrajícího kapitána, aby jako místopředseda pořádajícího Czech Media Golf Clubu zvládl organizaci turnaje. A dle ohlasů zástupců všech osmi zúčastněných týmů se povedla na výbornou. Včetně perfektně připraveného hřiště a nadmíru vydařeného počasí.

Dvanáctý díl novinářského golfového ME by se měl uskutečnit za dva roky v Portugalsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud