21. září 2016 • 09:28

Kanibal jako Suárez. Ragbista si za kousání nezahraje 13 týdnů

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejenom Luis Suárez má problémy udržet své zuby na uzdě. Anglický ragbista Chris Ashton v zápase svých Saracens proti Northamptonu pokousal soupeře Alexe Wallera a na disciplinárce vyfasoval trest v délce třinácti týdnů.



I ve sportu gentlemanů jsou raubíři. Chris Ashton v zápase anglické ligy kousnul do protivníka Alexe Wallera, který incident o poločase oznámil rozhodčímu s tím, že se do něj Ashton zahryzl dvakrát během minuty.

„Alex o poločase v šatně sdělil, že řekl rozhodčímu o tom, že byl pokousán na ruce,“ uvedl ředitel Northamptonu Jim Mallinder podle The Guardian.

Z videozáznamu je patrné, že se v boji o míč dostala Wallerova ruka do blízkosti Ashtonových úst, který ji skousl. Incident prošetřili funkcionáři hned po zápase a v úterý večer dostal Ashton od disciplinárky třináctizápasový trest. To je jen jeden týden od minimální hranice. Při nejvyyšším trestu Ashtonovi hrozil distance až na 208 týdnů.

Ashtonovi bylo prokázáno jen jedno kousnutí, což ho zachránilo od vyššího trestu. Disciplinární komise se ale nespokojila s minimální hranicí, protože Ashton už má za sebou trest na deset týdnů za to, že soupeři vrazil prst do oka.

Pro Ashtona zřejmě trest znamená také konec kariéry v reprezentaci Anglie, za níž sehrál 39 zápasů.

Na VIDEO Ashtonova kousnutí se podívejte ZDE » 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud