19. října 2019 • 14:28

Anglie si po 12 letech na MS v ragby zahraje semifinále, vyzve Nový Zéland

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ragbisté Nového Zélandu deklasovali na mistrovství světa v Japonsku ve čtvrtfinále 46:14 Irsko a udělali další krok k třetímu titulu za sebou. Soupeřem All Blacks v semifinále bude příští sobotu Anglie, jež dnes porazila podobně jednoznačně 40:16 Austrálii.



Irsko sice z předchozích tří zápasů Nový Zéland dvakrát porazilo, v Tokiu ale vládli trojnásobní mistři světa. Položili sedm pětek, z toho první dvě Aaron Smith. Irové, kteří byli před turnajem světovými jedničkami a usilovali o první semifinále na MS v historii, vymazali nulu na kontě až v závěrečné desetiminutovce za rozhodnutého stavu.

Anglie se v souboji bývalých mistrů světa v Óitě dostala do vedení 14:3 v prvním poločase díky dvěma pětkám Johnyho Maye během tří minut. Australané se sice krátce po pauze zásluhou pětky Mariky Koroibeteho přiblížili na rozdíl jediného bodu, na to ale okamžitě zareagoval pětkou Kyle Sinckler a Anglie už zbytku utkání dominovala.

Australané nepostoupili do semifinále teprve potřetí v devíti ročnících MS a ve všech případech podlehli Anglii. Ta přešla přes čtvrtfinále poprvé od finále v roce 2007.

V neděli určí druhou semifinálovou dvojici zápasy Wales - Francie a Japonsko - Jihoafrická republika.

Mistrovství světa v ragby v Japonsku - čtvrtfinále:

Óita: Anglie - Austrálie 40:16.

Tokio: Nový Zéland - Irsko 46:14.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud