10. července 2020 • 18:51

Sedláček se zasekl na jedné výhře. Trochu štěstí a dojdu daleko, přeje si

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednoho soupeře vyřadil a rázem byl oproti čtvrtku dál. Nejlepší český šipkař Karel Sedláček ve druhém zápase třetího turnaje Players Championship narazil na soupeře těžkého kalibru – Jihoafričan Devon Petersen byl nad síly „Zlýho Káji“. Ten ale nemá žádný důvod zoufat. „Je tu nejlepších 128 hráčů a všichni mají ohromnou kvalitu, takže každý vyhraný zápas je pro mě super,“ zprostředkoval své pocity jednačtyřicetiletý Sedláček.



Devon Petersen na českého hráče vletěl. „Připadal jsem si jako páté kolo u vozu,“ shrnul s úsměvem dojmy z úvodních legů.

Jenže Sedláček se rychle stal mnohem platnější součástí onoho vozu, začal zavírat s poměrně vysokou úspěšností a čtyřiatřicetiletého Petersena mohl dokonce v osmé hře brejknout. Jenže 51. šipkař světa se úspěšně ubránil, byť s velkým přispěním Sedláčka. „Měl jsem dvě šipky na double osm, ale nevyužil jsem to. Zavřel Devon a vedl 5:3,“ mrzelo rodáka z Červeného Kostelce, že nenavázal na předchozí výhru.

Na poražené straně byl při výsledku 6:2 Skot Ryan Hogarth. Sedláček si tento zápas uzmul například i díky skvělému zavření ze skóre 144.

V dalších turnajích série Players Championship by se konečně rád přehoupnul přes jednu výhru. Při obří konkurenci těch nejlepších šipkařů planety jde o těžký úkol, ovšem ne neřešitelný. „Chci se o to pokusit a věřím, že až mi malinko pomůže štěstí, tak v jednom turnaji dojdu daleko,“ poznamenal Sedláček.

Zároveň je ale rád za možnost se vůbec pohybovat mezi šipkařskou smetánkou. „Je tu nejlepších 128 hráčů a všichni mají ohromnou kvalitu, takže každý vyhraný zápas je pro mě super.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud