23. února 2021 • 15:19

Čeští šipkaři na PDC Super Series. Gawlas: Uvidíme, jak to hlava snese

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už ve čtvrtek to vypukne. Vůbec poprvé bude mít Česká republika dvojí zastoupení na PDC Super Series. Prestižní podnik startuje v Boltonu úvodními čtyřmi turnaji, které v minulém roce nesly ještě název Players Championship. Šipkaři Karel Sedláček a Adam Gawlas vyrážejí do boje, jenž vyvrcholí v neděli. S čím do Anglie odlétají a jak si užívají, že budou tuzemsko reprezentovat společně?



„Na první turnaje se moc těším, bude to určitě super. Věřím, že si to oba užijeme,“ řekl Adam Gawlas před odletem na Super Series. „Dva měsíce jsem nehrál soutěžní zápas, takže jsem strašně moc natěšený,“ doplnil Karel Sedláček na pražském letišti Václava Havla.   

"Zlej Kája" už má mezi šipkařskými profesionály za sebou rok. Nyní bude usilovat o to, aby se v žebříčku Order of Merit dostal mezi 64 nejlepších a udržel si místenku v PDC. „Cenná pro mě bude každá výhra. Opakuji to často, takže je to možná už trochu otřepané, ale kdo si to zkusí, tak pochopí, že ani jeden zápas není zadarmo. Musí se pořádně zamakat, aby skončil vítězně,“ konstatoval Sedláček.

Zatímco loni objížděl turnaje sám, teď už nebude jediným Čechem, co se pere se šipkařskými esy světa. Gawlas, čerstvě devatenáctiletý mladík z Návsí, uspěl minulý týden v kvalifikační škole Q-school a otevřel si dveře do prominentní společnosti. „Určitě je to psychická úleva, když mám dva roky v PDC jisté. Teď toho musím využít. Dva roky se zdají jako dlouhá doba, ale rychle to uteče,“ upozornil Gawlas. „Hlavním cílem bude udržet se v PDC. Samozřejmě každý turnaj, každý den chci ze sebe vydat maximum a předvést co nejlepší výkon. Uvidíme, jak to hlava snese,“ dodal.

Sedláček přítomnost českého kolegy, a na turnajích zároveň i soupeře, velmi vítá. „Už jen co se týče společného cestování, je to oživení. Navíc letíme i s Keanem Barrym (irský šipkař) a jeho partnerkou Bárou Hospodářskou (česká šipkařka). Tohle je tedy pro mě opravdu balzám, oproti tomu, jak jsem cestoval minulý rok,“ těšilo prvního českého profesionála v šipkách.

S elitou v PDC se Sedláček pečlivě seznámil, z českého dua tak bude tím zkušenějším. „Myslím, že nějaké předávání rad a informací proběhne až v průběhu samotných turnajů. Adam bude mít stejně vyvalené oči jako já před rokem. Zatím jsme si řekli jen pár základních věcí. Vše podstatné probereme na místě,“ předeslal Sedláček. „Já budu jen koukat, a když nebudu něco vědět, tak se parťáka zeptám,“ potvrdil Gawlas.

Přípravu na Super Series měli čeští zástupci odlišnou. „Po Q-school jsem si dal na pár dní pauzu, abych se na turnaje víc těšil. Když hraní přetahujete, není to moc dobré,“ vysvětlil Gawlas. „Co se mě týče, tak jsem čtrnáct dnů až tři týdny před turnajem trénink opravdu vyšponoval. Hlavní doladění si ale nechávám až na Ostrovy, kde ještě nějaký čas bude,“ prozradil Sedláček.

Karel Sedláček (vlevo) a Adam Gawlas reprezentovali Českou republiku na šipkařském World Cup of Darts
Karel Sedláček (vlevo) a Adam Gawlas reprezentovali Českou republiku na šipkařském World Cup of Darts

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud