13. října 2012 • 18:20

Start MS v aerobiku se blíží: Češi se chystají na velké medailové žně

Autor: tem
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa v aerobiku, fitness a hip hopu by Češi rádi proměnili v medailové žně. Před šampionátem, který startuje v nizozemském Dordrechtu v pondělí 15. října, se řadí mezi favority hned v několika kategoriích. Na červnovém ME ve sportovním aerobiku a fitness v soutěži týmů získali totiž Češi hned čtyři zlaté medaile. A teď se chystají útočit na další cenné kovy,



Na MS se představí více než tisícovka sportovců z různých zemí. „Konkurence bude větší. Přesto věříme, že přivezeme řadu medailí, včetně těch nejcennějších v kategorii dospělých,“ tvrdí Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku, fitness a tance FISAF.

Česká republika vypravuje na šampionát tradičně početnou výpravu čítající 250 reprezentantů. „Bude patřit k největším ze všech,“ doplňuje Havrdová.

S velkým očekáváním se musí vypořádat Veronika Šindelářová a Pavel Sirotek v disciplíně sportovního aerobiku, pro které bude MS rozloučením s vrcholovým sportem. Do role velkých favoritů je pasovalo nedávné suverénní vítězství na taneční soutěži v Brazílii, kolébce aerobiku.

„Závod byl pro nás úžasným zážitkem,“ shodli se třiadvacetiletá Šindelářová a o čtyři roky starší Sirotek.

Útočit na medaile budou Češi také mezi jednotlivci. V kategorii žen se bude pozornost upínat zejména k Denise Barešové, trojnásobné mistryni Evropy a světové šampionce z roku 2010.

Mezi muži bude o nejvyšší příčky bojovat Jan Pochobradský, který bude chtít vrátit finskému soupeři Juuso Väisänenovi porážku z pražského mistrovství Evropy.

Česká televize připraví z šampionátu záznam, který odvysílá ve středu 24. října v 15:50 na programu ČT Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud