7. listopadu 2013 • 10:58

Tvrdá šikana ve fotbalovém týmu sester Williamsových.: Jsi sr***a, zabiju tě!

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že jsou hráči amerického fotbalu pořádně tvrdí chlapi, o tom není potřeba diskutovat. Kam to může zajít, pokud se tvrdost vymkne kontrole, zjišťují právě v týmu Miami Dolphins a potažmo v celé NFL. Jeden hráč tam šikanoval svého spoluhráče tak, že postižený skončil psychicky vyřízený v nemocnici. Co je pikantní? V týmu mají vlastnický podíl i tenistky Serena a Venus Williamsovy.



„Hej, tak co ty sračko? Viděl jsem tě na Twitteru, trénoval jsi deset týdnů. Naseru ti do tvé zasrané držky. Nafackuju ti přes hubu a pak nafackuju tvojí skutečné matce. Seru na tebe, jsi jenom bažant. Zabiju tě.“

Tento líbezný vzkaz odstartoval skandál, který se z Miami Dolphins, jednoho z prominentních floridských týmů, rozšířil po celé Americe. Třicetiletý Richie Incognito jím „vychovával“ mladého spoluhráče Jonathana Martina, hrajícího teprve druhým rokem NFL.

Richie Incognito je pořádný kus chlapaFoto Profimedia

Výsledek? Martin od týmu minulý týden utekl a údajně je na psychiatrii, Incognito je suspendován bez nároku na plat. Odhalení šikany v šatně profesionálního týmu vyvolalo skandál.

Incognito měří 191 cm a váží 145 kilogramů, takže si každý může představit, jak působí, pokud chce nahánět hrůzu. Není to vyložený hlupák, vloni dokonce navštěvoval ekonomické kurzy, organizované ve spolupráci NFL s Harvardskou univerzitou. Od médií dostal v témže roce cenu pro hráče, který je jim nejvíc nápomocen v práci.

Taky je to ale neskutečně drsný hráč, jehož počínání na hřišti je plné podpásovek.

Spoluhráč se měl vzmužit

Martina od jara častoval nejen rasistickými a násilnickými výhrůžkami, ale obíral ho taky o peníze. Na jaře za něho a některé další hráče Martin musel zaplatit 15 tisíc dolarů, tedy skoro čtvrt milionu korun, za jejich výlet do Las Vegas, kterého se sám nezúčastnil. Všechno se vyhrotilo před několika dny po dalším z výstřelků v týmové jídelně.

Zdroje z NFL tvrdí, že Incognito dostal na jaře během tréninkového kempu pokyn od trenérů, aby Martina „vzmužil“. Martin se dva dny neukázal na dobrovolných trénincích, což kouče Miami přimělo k jednání.

Sami se k tomu nyní nemají a Incogtito samozřejmě taky ne. „Prostě se snažím ustát tuhle bouři. Ona přejde,“ řekl jen krátce, když ho jedna z televizních stanic zastihla na parkovišti.

Právníci upozorňují, že podle floridských zákonů, kdyby šikana vedla k ukončení Martinovy kariéry, může hráč požadovat trojnásobek ušlé mzdy. A ta se, v případě jeho úspěšného vývoje, odhaduje na 4-5 milionů dolarů za rok. Martinova matka je shodou okolností právnička.

Ironií osudu se v NFL našli i hráči, kteří dávají vinu nejen jemu, ale i šikanovanému Martinovi.

„Richie Incognito se zachoval špatně, to bez debaty. Ale stejnou vinu má i ten druhý, protože to nechal dojít tak daleko. Na téhle úrovni jste chlap. Ne kluk, ne student. Jste chlap,“ řekl Antrel Rolle z New York Giants. I další hráči se nechali slyšet, že Martin „měl potíže řešit jako chlap přímo“.

Nakonec, nevinen se zřejmě cítí být i Incognito. „Tři věci se nemohou skrývat dlouho. Slunce, měsíc a pravda. Buddha.“ napsal si na svůj twitterový účet.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud