3. února 2014 • 07:45

Forreste, utíkej! Super Bowl rozhodl úžasný běh marihuanového hříšníka

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poločasovou přestávku osmačtyřicátého Super Bowlu vyplnilo vystoupení rockové kapely Red Hot Chili Peppers a populárního zpěváka Bruna Marse, skutečně hvězdná show se ale servírovala až po pauze. Kick returner Seattlu Percy Harvin, který byl v roce 2009 pozitivně testován na marihuanu, se prohnal kolem deseti obránců Denveru a po běhu přes celé hřiště zaznamenal touchdown. Seahawks smetli Broncos 43:8 a poprvé v historii vyhráli Super Bowl.



Předpovědi o vyrovnané bitvě, kdy proti sobě na stadionu Met Life v New Yorku stanula nejlepší obrana a útok NFL, vzaly za své už po prvním poločase. Hvězdný quarterback Denveru a neujžitečnější hráč sezony Peyton Manning nedokázal ani jednou bodovat a Broncos šli do kabin zpráskaní poměrem 0:22.

A aby toho nebylo na Denver málo, po 11 vteřinách druhé půle jim naději na obrat definitivně rozmetal Percy Harvin. Pětadvacetiletý rodák z Chesapeake ve Virginii ukázal, proč se o něj na univerzitě přetahoval trenér atletiky a fotbalu, a úchvatným sprintem zajistil svému týmu vedení 28:0.

VIDEO: Únik Harvina patřil ke zlomovým momentům zápasu

A to přitom nechybělo moc, a Harvin NFL nikdy nehrál. Před vstupním draftem v roce 2009 byl pozitivně testován na marihuanu a řadu klubů svým excesem od angažování odradil. Odvahu našlo až vedení Minnesoty Vikings, která Harvina draftovala v prvním kole jako 22. v pořadí, a kde pak tento univerzál strávil čtyři roky, než byl odejit do Seattlu. A tam během první sezony hned dosáhl na svatý grál NFL - Lombardiho trofej pro vítěze Super Bowlu.

Seahawks nabitý náskok do konce zápasu už nepustili a po jednom z nejjednoznačnějších finále NFL historie (Denver byl zničen 43:8) mohli slavit svůj první titul.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud