28. listopadu 2015 • 17:15

Příběh VŮLE: Vzpěračka kvůli stříbru třikrát spadla. Je v nemocnici

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Severokorejská vzpěračka Nim Čong-sim prokázala na mistrovství světa v Houstonu ohromnou vůli a byla za ni odměněna stříbrnou medailí. Navzdory zraněné noze i doporučení lékařů, aby nepokračovala, nastoupila ke třem nadhozům a po nich vždy spadla. Úspěšný pokus se 155 kilogramy jí nicméně vysněnou medaili zajistil.



Bojovnice z KLDR se zranila při třetím trhu kategorie do 75 kilogramů, v podřepu ji pod činkou zradila kyčel. Po čtvrthodinovém ošetření se olympijská vítězka z Londýna na pódium vrátila, sklidila velký aplaus od diváků, ale po třetím pádu už hrdince Nim Čong-sim museli ze země pomoci pořadatelé šampionátu.

"Lékaři jí doporučili vzdát to, ale nemohou sportovce zastavit proti jeho vůli. Reprezentační tým KLDR oznámil, že chce, aby na ni byla její země hrdá, že chce vyhrát, jak slíbila, a rozhodla se sama pokračovat," píše se na stránce Mezinárodní vzpěračské federace.

I na slavnostní vyhlášení Nim Čong-sim dokulhala s pomocí zbývajících medailistek, vítězné Číňanky Kchang Jüe a třetí Rusky Olgy Zubovové. Hned po něm na nosítkách zamířila do nemocnice.

VIDEO: Podívejte se na neuvěřitelnou vůli severokorejské vzpěračky

Bojovnice z KLDR se zranila při třetím trhu kategorie do 75 kilogram
Bojovnice z KLDR se zranila při třetím trhu kategorie do 75 kilogram

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud