3. září 2017 • 17:35

Parádní výkon! Lipták si vystřílel světový bronz v trapu, tým skončil druhý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střelec Jiří Lipták obsadil na mistrovství světa brokařů třetí místo v trapu. Na šampionátu v Moskvě tím pětatřicetiletý reprezentant vyrovnal svůj nejlepší výsledek v kariéře, bronz získal i v roce 2010 v Mnichově. Tým s Davidem Kosteleckým a Vladimírem Štěpánem skončil druhý, české trio nestačilo pouze na Italy, kteří zvítězili o tři zásahy.



Kostelecký skončil v individuální soutěži desátý, debutant na seniorském MS Štěpán pětadvacátý. Novým šampionem se stal Ital Daniele Resca, Liptáka porazil ještě bronzový medailista z loňské olympiády Edward Ling z Británie.

Lipták byl po třech kvalifikačních položkách jediným bezchybným střelcem, ale ve dvou zbývajících sériích po 25 ranách vždy dvakrát minul a o postup do šestičlenného finále musel bojovat v rozstřelu. Mezi sedmi uchazeči o čtyři volná místa uspěl a do finále konaného vyřazovacím způsobem prošel z konečného pátého místa. Ve finále sahal i po stříbru, ale kvůli dvěma chybám za sebou z nejlepší dvojice vypadl.

Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr Evropy Kostelecký přes skvělý finiš do bojů o medaile nepostoupil. Poté co udělal v prvních dvou soutěžních dnech pět chyb, nestačila mu na účast ve finále ani stoprocentní úspěšnost ve zbylých dvou položkách. Nakonec ho dělila od rozstřelu s Liptákem a spol. jediná trefa.

Titul mistra světa mezi seniory je stále jedinou zlatou medailí, která dvaačtyřicetileté české hvězdě ve sbírce trofejí chybí. Na MS startoval Kostelecký pošestnácté a jeho maximem je stříbro z Bělehradu 2011, ve finále střílel ještě v roce 2009 v Mariboru, kde skončil čtvrtý. Světové zlato získal pouze jako junior v roce 1995.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud