23. října 2017 • 13:12

Obrovský úspěch. Thajboxer Klauda obhájil zlato na ME, zářili i junioři

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další velký úspěch si připsala česká reprezentace v thaiboxu. Na mistrovství Evropy, které se konalo v Paříži, vybojovali čeští bojovníci hned pětici cenných kovů, z toho tři zlaté. Evropského šampionátu se zúčastnilo osmadvacet zemí, z České republiky reprezentovalo šest závodníků. Válel zejména Jakub Klauda, který turnajem prošel bez jediné porážky.



Tři zlaté medaile a dvě bronzové. Takovými úspěchy se nově může pochlubit česká reprezentace v muay thai, která v sobotních finálových zápasech na mistrovství Evropy zářila. Zlatou medaili z loňského ME v Chorvatsku obhajoval Jakub Klauda a i letos ukázal, že na turnaji není náhodou. Ve své kategorii do 91 kilogramů prošel bez jediné porážky a ani v samotném finále, kde narazil na Turka Serdara Eroglua, nezaváhal.

Úspěšní byli také junioři. Titul mistra Evropy vybojoval Andreas Čehovský (do 71 kg) a Matěj Trčka (do 63,5 kg). Ke zlatým medailím přidali do sbírky i dvě bronzové Lucie Aubrechtová (do 45 kg) a Štěpán Guba (do 67 kg). „Výjezd českých reprezentantů považuji za velmi úspěšný. Nejvíce si ceníme odrazu práce s mládeží, které se v posledních letech naše asociace pečlivě věnuje,“ zhodnotil prezident České Muaythai Asociace Petr Ottich a dodal: „Chtěl bych vyzdvihnout také práci trenérů reprezentace Jaroslava Hodiny a Jiřího Mejstříka, kteří nesou na výsledcích reprezentace velký podíl. Jejich dlouhodobá aktivní činnost v přípravě celého týmu je tím pravým důkazem.“

Kromě bojovníků se na evropském šampionátu předvedli také čeští rozhodčí. Do dvacetičlenné nominace mezinárodní střešní organizace IFMA se dostali Zuzana Matoušková a Robert Kurka.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud