12. června 2019 • 20:58

Raketoví specialisté bojovali v Ostravě o tituly v racketlonu

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Sportovním centru FAJNE v Ostravě se o víkendu uskutečnil domácí šampionát v racketlonu. Tedy v těžké kombinaci tenisu, badmintonu, stolního tenisu či squashe. Do bojů s nejvšestrannějšími raketovými hráči vyrazil také Petr Koukal, dlouholetá jednička domácího badmintonu. A v elitní třídě mužů skončil na šesté příčce. „Podle očekávání se potvrdilo to, co podle mého přesvědčení platí ve sportu i v životě – když netrénuješ, tak je přirozené, že proti ostatním ztrácíš. Celkově mě to hrozně nakoplo a určitě to není má poslední racketlonová akce,“ prohlásil Petr Koukal. Tituly vybojoval Martin Sopko ze Slovenska a Pavla Papayová. Mezi nováčky dominoval olomoucký hokejista Lukáš Klimek.



Badmintonista Petr Koukal ovládl první domácí racketlonové mistrovství v roce 2006. Dodnes si tento triumf pamatuje. Po několika letech však na další úspěch nenavázal. Profesionálního sportu už nechal, návrat na závodní úroveň nebyla tak jednoduchá. „Dokonce ani v badmintonu jsem nedominoval tak, jak jsem si myslel. V nejsilnější kategorii jsem nedostal šanci a nezbylo mi než bojovat o co nejvíce bodů v každém setu,“ prohlásil Koukal, který ve sportovních začátcích hrál závodně tenis a čerpal ze své všestrannosti.

Domácího racketlonového mistrovství se zúčastnili další vyhlášení hráči. Zejména pak elitní squashisté – Daniel Mekbib, Jakub Solnický a nejlepší evropský junior Viktor Byrtus. Ten získal v kategorii nováčků třetí místo. „Moc jsem si to užil. Byl to opravdu jeden z nejvíce náročných turnajů, jaké jsem hrál. Furt se něco dělo, pauza mezi zápasy byla minimální,“ popisoval Byrtus, který obdivoval v akci Petra Koukala. „Pořád dokazoval, jak to měl v ruce. Bavil jsem se s ním, je to skromný a moc fajn sportovec.“

Pikantností byl úspěch ryze squashového týmu, který v nejvyšší kategorii skončil na druhém místě. „Vicemistři v racketlonu, to zní fakt dobře,“ těšilo Byrtuse, který hrál v týmu Slezská Pýcha. Racketlonem se v České republice zabývá zhruba 750 hráčů. Popularita sportu roste, například cílem Světové federace je dostat tento sport na olympijské hry. „Všichni účastníci mají můj velký obdiv za předvedené výkony. Především pak za úžasná gesta fair-play, sportovního ducha, vzájemnou pokoru i respekt a další skvělé zážitky. Pochvalu si zaslouží i organizátoři i vedení racketlonového svazu za skvěle uspořádané MČR na úrovni, na kterou jsem na akcích v ostravském SC FAJNE zvyklý,“ prohlásil Petr Koukal.

Mistrovství České republiky v racketlonu, Ostrava.

Muži: 1. Martin Sopko (Slovensko), 2. Patrik Žák, 3. Michal Horáček... 6. Petr Koukal.
Ženy: 1. Pavla Papayová, 2. Klára Mihulová, 3. Viktorie Sebová.
Nováčci: 1. Lukáš Klimek, 2. Ivo Durlák, 3. Viktor Byrtus.
Týmy - II. Liga: 1. Komeťáci Brno (Charvátová, Hrůza, Geržičák, Chlíbek), 2. Tým Snů (Klimková, Klimek, Kožušník, Plecák), 3. Klaris (Tělecká, Hrabec, Družkovský, Valošek).
I. Liga: 1. Pražský Výběr (Žilková, Švec, Staněk, Kubáň), 2. Slezská Pýcha (Mihulová, Byrtus, Solnický, Mekbib), 3. H.A.S. (Kahánková, Žák, Dohnal, Červík).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud