29. dubna 2022 • 09:12

Startuje softbalová liga žen. Na mistrovský hattrick útočí Joudrs

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naplno se rozjíždí nejvyšší softbalová liga žen. Titul bude obhajovat Joudrs Praha, které budou zároveň pomýšlet na zlatý hattrick. „Takový úspěch ještě žádná generace z Joudrs nevybojovala. Je to pro nás velká motivace,“ prohlásila Jana Furková, který v loňském roce byla vyhlášena jako nejužitečnější hráčka v play-off. Pomýšlet na titul chtějí také Žraloci Ledenice, Arrows Ostrava nebo Eagles Praha. Letošními nováčky jsou pražské týmy Kotlářka a Sabat, kteří se vrací do extraligy.



V minulé sezoně zdobila Joudrs hra na pálce, celkem předvedly bohnické softbalistky 16 homerunů a přes tři sta úspěšných odpalů. Na to chtějí navázat také v letošní sezoně. „Obhajoba titulu by byla úžasná. V minulé sezoně jsme sice v play-off dominovaly, ale během roku se našly také horší chvíle. Je důležité hned na začátku chytit formu a hrát konzistentně,“ přála si prvometařka Furková. Joudrs v minulém roce vybojovaly osmý titul v extralize.

Celkem 333 úspěšných odpalů daly v minulém roce hráčky z týmu Žraloci Ledenice. Za ně v letošní sezoně pravděpodobně nenastoupí Veronika Pecková. Dlouhodobě nejlepší česká nadhazovačka dala přednost italské nejvyšší soutěži. Naopak se do Ledenic zamířila Petra Lechnerová, která předchozí dva roky hrála na Novém Zélandu. Ta ve Wellingtonu získala titul v tamní lize. „Česká liga je kvalitnější, dá se srovnat s ligou v Aucklandu, kde hrají třeba softbalistky z USA. Těším se na extraligu a na tým, kde hraje řada kvalitních hráček s nejvyššími ambicemi,“ dodala nadhazovačka Lechnerová.

Minimálně o obhajobě loňské finálové účasti přemýšlí v týmu Arrows Ostrava, kde se na pálce dařilo Tereze Kubicové a Barboře Saviole. Obě dohromady předvedly přes 90 úspěšných odpalů. Vysoko pomýšlí také Eagles Praha, kde se budou spoléhat na Gabrielu Slabou, která v loňském roce dala více než 40 hitů. Na medailové pozice se chce vrátit také Tempo Praha. „Máme výborné pole a skvělé nadhazovačky. Na pálce jsme zapracovaly, využily jsme speciální přístroj, který mají baseballisti. To bylo pro nás přínosné,“ slibovala Ema Vodičková z pražského Tempa.

Do play-off se po základní části dostane pouze šest nejlepších týmů. Na takové cíle pomýšlejí softbalistky ze Snails Kunovice. „Od začátku listopadu do Vánoc jsme se soustředili na kondičku a posilování. Od konce prosince do konce března jsme se zaměřili na situace a technické věci. Budeme se snažit udržet v extralize. Dostat se do play-off a nebýt v pozici, kdy bychom mohly být ohrožené,“ dodala nadhazovačka Barbora Bachanová. „Bude to letos hodně vyrovnané, nedá se říct, kdo bude favoritem.“ Softbalová extraliga žen se naplno rozehraje o víkendu 30. dubna.

Témata:  extraliga, ženy, softbal, joudrs
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud